ARG SPRINT Bjelovar 2012 – Izvještaj i rezultati

U sklopu Sajma vještine i tehnike, koji je organizirala Zajednica tehničke kulture grada Bjelovara, 16. prosinca 2012. godine Radio klub „Nikola Tesla“ Bjelovar je u širem centru grada organizirao ARG natjecanje u disciplini sprint.

Premda je uobičajeno da se amaterska radiogoniometrija provodi u prirodi, ovo je bila prilika da se naša aktivnost pokaže i široj publici.  Okupljanje natjecatelja počelo je u 9 sati kod Paviljona u gradskom parku gdje su obavljene prijave, izvlačenje startnih brojeva i testiranje radio prijamnika. Start je bio odgođen na 15 minuta zbog izvanredno nastale situacije: jedan od postavljenih uređaja prestao je emitirati zbog otuđenja kompleta (odašiljač, akumulator, antena i kabel). Osim što je nastala komplikacija za postavljače, ujedno je i RK Nikola Tesla pretrpio materijalnu štetu od oko 1.500 kn. O ovom događaju obaviještena je PP Bjelovar, koja je poslala svoja dva službenika na očevid i na obavljanje obavijesnih razgovora.
Startalo je 15 natjecatelja iz 4 hrvatska radio kluba (RK „Nikola Tesla“ Bjelovar, RK „Kaštilac“ Kaštel Gomilica, Klub radio-orijentacije „Antena“ ZTK Križevci i KMT Dubrava – Zagreb) u tri različite kategorije. Mlađih od 28 godina bilo je 12 sudionika, što dokazuje ujedno i rad RK „Nikola Tesla“ s mladima i poticanje na zdrav život.
Inicijativa RK „Nikola Tesla“ dobro je prihvaćena, osobito je simpatična bila obveza odijevanja nekog Božićnog simbola. Komentari nakon natjecanja su bili vrlo pozitivni, osim primjedaba na refleksije signala i nejednoliku čujnost odašiljača, što je u gradskim uvjetima i po maglovitom vremenu bilo i za očekivati.
Osim otuđenog odašiljača, drugih problema nije bilo te je natjecanje prošlo u najboljem redu, a ostvareni su sljedeći rezultati:
Kategoriji A (do 19 godina)
1. Stjepan Dokladal RK Nikola Tesla Bjelovar 25,15 TX 9
2. Marin Piskač „Antena“ ZTK Križevci 44,22 TX 9
Kategorija B (od 19 do 55 godina)
1. Mario Lukavečki RK Nikola Tesla Bjelovar 38,26 TX 11
2. Dominik Sopić „Antena“ ZTK Križevci 39,53 TX 11
3. Luka Anđelić „Antena“ ZTK Križevci 40,32 TX 11
4. Stipe Predanić KMT Dubrava 48,31 TX 11
5. Toni Žabjačan RK Nikola Tesla Bjelovar 53,07 TX 11
6. Alida Sokolović RK Nikola Tesla Bjelovar 54,44 TX 11
7. Dino Čaljkušić RK Kaštilac 51,31 TX 10
8. Radoslav Milin RK Kaštilac 56,33 TX 9
9. Ante Bogdan RK Kaštilac 53,29 TX 8
10. Duje Bešić RK Kaštilac disq
11. Petar Vukman RK Kaštilac disq
Kategorija C (od 55 godina)
1. Branko Vidović RK Nikola Tesla Bjelovar 47,17 TX 8
2. Željko Belaj RK Nikola Tesla Bjelovar 31,09 TX 7                Organizatori i postavljači su bili Željka Krupka i Tihomir Despetović.

arg_sprint_bj_m

U prvom redu: Željka Krupka, Marin Piskač, Mario Lukavečki, Branko Kosar. U drugom redu: Dino Čaljkušić, Ante Bogdan, Dominik Sopić, Stjepan Dokladal, Branko Vidović, Alida Sokolović, U trećem redu: Tihomir Despetović, Stipe Predanić, Toni Žabjačan, Željko Belaj, Petar
Vukman, Radoslav Milin, Duje Bešić,

Izvještaj sastavila:
Željka Krupka

Odgovori