Sve objave od Seida

Program RK “Nikola Tesla” za Dane Grada Bjelovara i Dane tehnike

ČETVRTAK, 29.9.
Paviljon u parku
18.00 lansiranje balona s meteorološkom sondom

Prostorije ZTK GB, Trg E.Kvaternika 7/2
18.15
– praćenje leta balona
– demonstracija rada putem digitalnog repetitora 9A0DBJ
– korištenje Zello aplikacije u radioamaterske svrhe
20.00
– praćenje SKED-a Hrvatskog radioamaterskog sustava veza u kriznim situacijama na kratkovalnom području

PETAK, 30.9.
Paviljon u parku
13.30 lansiranje balona s meteorološkom sondom

Prostorije ZTK GB, Trg E.Kvaternika 7/2
13.15 – 14.30
– praćenje leta balona
– demonstracija rada putem digitalnog repetitora 9A0DBJ
– korištenje Zello aplikacije u radioamaterske svrhe

ZAVRŠEN 12. ARG KAMP ZA MLADE KUKAVICA 2022.

U Sportsko-rekreacijskom centru “Kukavica”  u općini Veliki Grđevac održan je od 16. do 18. rujna 2022. godine ARG kamp za mlade, koji su po 12. put organizirali Hrvatski radioamaterski savez i izvršni organizator RK “Nikola Tesla” Bjelovar.

Ovaj je kamp okupio 11 mladih iz radioklubova Međimurje, “Jan Hus“ Daruvar, “Kaštilac“ Kaštel Gomilica i “Tehničar“ Zagreb. Voditelj kampa bio je Stipe Predanić 9A5SP s asistentom Željkom Belajem 9A2QU, obojica iskusni natjecatelji i međunarodni ARG suci.
Prvoga dana vremenski su uvjeti bili jako loši, Neprestano je padala kiša, pa je program kampa prilagođen tome. Polaznici su pod nadstrešnicom i u učionici vježbali određivanje frekvencije, primanje signala i prepoznavanje koji odašiljač odašilje.  Također su dopunili svoje znanje o načinu korištenja orijentacijske karte i orijentaciji u prirodi pomoću nje. Na kraju su, iako je padala kiša, prošli kratku stazu ARG treninga na 3,5 MHz.
Drugoga dana vrijeme se poboljšalo, pa je staza ARG treninga na 3,5 MHz bila postavljena u dužini i kvaliteti poput natjecateljske staze. Svi su je polaznici kampa obišli samostalno kako bi provjerili stečeno znanje.
Predsjednik HRS-a Rolando Milin 9A3MR i predsjednik RK “Nikola Tesla“ Željko Bukvić 9A4FB podijelili su polaznicima zahvalnice za sudjelovanje u kampu u Lovrakovom centru u Velikom Grđevcu ispred vlaka u kojem je sniman kultni dječji film “Vlak u snijegu“. Bio je to ujedno lijep izlet u svijet junaka književnika Mate Lovraka.

Tekst i slike Seida Obarčanin Bukvić

ARG KAMP ZA MLADE U KUKAVICI

 

Hrvatski radioamaterski savez, u suradnji s izvršnim organizatorom RK “Nikola Tesla” Bjelova,r organizira Jesenski ARG kamp za mlade. Ovaj, 12. po redu kamp bit će održan od 16. do 19. rujna 2022. godine u SRC Kukavica u općini Veliki Grđevac. Program je namijenjen mladima koji već imaju radioamaterskog iskustva i žele proširiti svoja znanja. Voditelj kampa bit će Stipe Predanić 9A5SP sa suradnicima, svi s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom, iskusni radiogoniometristi i članovi HRS-a.
Rok za prijave je 12. rujna 2022. do 24 sata. Lista sudionika formirat će se prema redoslijedu prijava. Za sudionike su predviđena tri obroka dnevno. Kako bi djeci boravak bio što ugodniji, organizirat će se i aktivnosti za opuštanje.
Iznos kotizacije: 150,00 kuna
Svi zainteresirani mogu se prijaviti prijavnicom koja je objavljena na http://www.hamradio.hr   

KAKO DO NAS?
Mjesto okupljanja je u Sportsko rekreacijskom centru Kukavica – GPS koordinate: 45.7810325,17.0285977. Nakon ulaska u mjesto Mala Pisanica, pratite znakove za SRC Kukavica.
Ako ne uspijete doći na mjesto okupljanja  kontakt osoba je Željko Bukvić (00385 98 9022 698).
Veselimo se Vašem dolasku!
Nastavi čitati ARG KAMP ZA MLADE U KUKAVICI

Sudjelujte u UKV contestu Bilogora

U nedelju, 21. kolovoza u sklopu UKV Activity daya održava se i UKV contest Bilogora koji organzira Radio klub “Nikola Tesla”.

Pozivamo naše članove da se uključe u ovaj contest.  Možete navratiti i do klupske ekipe koja će od 9 do 14 sati raditi s  lokacije kod Vatogasnog centra.

Zello GTW i DMR repetitor na zgradi ZTKGB

Iako je vrijeme godišnjih odmora, članovi našeg kluba koriste ga za radne akcije. Tako su danas na zgradi Zajednice tehničke kulture Grada Bjelovara u centru grada postavili nove antene Diamond X510 i kratkovalnu žičanu Diamond BB6W. Također su s lokacije pokraj Vatrogasnog centra u klub preseljeni Zello GTW i DMR repetitor. Sve to realizirali su Branko 9A4TT i Zoran 9A6NDZ.