STAV IO RK “N. TESLA” O SKUPŠTINI HRS-a

Izvršni odbor RK “Nikola Tesla” razmatrao je 10.11.2020. materijale za Skupštinu HRS-a, posebno  Izvješće  Nadzornog odbora i probleme na koje Nadzorni odbor ukazuje, kao i inicijative za bojkot skupštine.
Imajući u vidu činjenicu da je HRS savez radioamaterskih udruga, Izvršni odbor smatra da je u interesu članica održati skupštinu i usvojiti izvješća za 2019.godinu i rebalans proračuna za 2020. Problemi na koje ukazuje Nadzorni odbor nastali su u 2020. godini, a predloženim produljenjem mandata omogućava se da se na legalan način prevlada krizno stanje. U protivnom, prestankom mandata svih tijela, prestaje mandat i Nadzornog odbora, dakle  tijela koje je na vrijeme i argumentirano ukazivalo na propuste i poduzimalo aktivnosti u okviru svoje nadležnosti. O njihovom izvješću mora se u zakonskom roku očitovati tijelo kojemu je izvješće upućeno, kao i poduzeti mjere za otklanjanje uočenih nedostataka.
Tko će se očitovati  u slučaju prestanka mandata? Nadalje, Izvršni odbor RK “NikolaTesla” upozorava i na zakonsku obvezu da se do 31.12. 2020. donese plan i program rada za 2021. godinu, jer u protivnom HRS ispada iz sustava javnog financiranja.
Sagledavajući sve  ove činjenice, Izvršni odbor RK “Nikola Tesla” obvezuje svoje delegate u Skupštini HRS-a da glasaju za produljenje mandata i poništavanje odluke o održavanju izborne skupštine, te za usvajanje izvješća za 2019. i rebalansa proračuna.
Izvršni odbor RK “Nikola Tesla”  daje punu podršku Nadzornom odboru, jer njegova dosadašnja aktivnost  daje nadu da će se uspjeti  prevladati postojeće stanje, a ukoliko  se bilo što zakomplicira Nadzorni odbor može po Statutu HRS-a  (Čl.49.t.6) sazvati  izbornu skupštinu.
Argumente na kojima zasniva svoju odluku Izvršni odbor smatra itekako plauzibilnima i slobodan je pozvati i ostale da ih imaju u vidu kod glasanja koje je u tijeku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *