BILOGORSKI ARG FESTIVAL

Poslije dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa COVID-19, Radio klub “Nikola Tesla” ponovno organizira tradicionalni Bilogorski ARG festival. U Športsko rekreacijskom centru Kukavica u općini Veliki Grđevac jutros se okupio 31 natjecatelj iz 8 klubova iz Hrvatske: “Nikola Tesla“ Bjelovar, “Kaštilac“ Kaštel Gomilica,

Ludbreg, “Marjan“ Split, “Međimurje” Mursko Središće, Ozalj, RK Zagreb i “Dubrava“ Zagreb, te dvoje natjecatelja iz Mađarske. Pridružio im se i Vitaly Kushnir, mladi radioamater izbjeglica iz Ukrajine.

Usprkos poslijepodnevnoj kiši jakom vjetru, u šumi pokraj Kukavice natjecanje je održano kako je planirano. I u sprintu i u ARG-u na 144 MHz najbolji su bili Vitaly Kushnir (M16), Noa Turk (M19), Luka Štefančić (M21), Vladimir Vinko (M50), László Károly (M60), Lana Žnidarić (W19) i Jelena Tuksar (W35).

Samo u sprintu pobijedili su Karlo Vuksan (M14), Antonia Šiljevinac (W14) i Piroska Lászlóné Hornyai (W50), a na 144 MHz Jure Barun (M14), Alida Sokolović (W50) i Ana Vinko (W60).

Tekst i slike Seida Obarčanin Bukvić