ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA

U subotu, 18. veljače, održana je redovita godišnja skupština Radio kluba “Nikola Tesla”, na kojoj su prihvaćena izvješća o radu i financijskom poslovanju Kluba u 2022. godini, te doneseni plan rada i financijski plan za 2023. godinu. Na skupštini je istaknuto da su protekle godine epidemiološka situacija i mjere koje su bile na snazi, uvelike utjecale na aktivnost, ali je Klub unatoč tome nastavio ostvarivati dugoročne ciljeve – usvajanje novih tehnika rada na području digitalizacije, postavljanje internet infrastrukture i nadogradnju antenskih sustava.
Poslije dvogodišnje pauze zbog korone RK “Nikola Tesla” organizirao je tradicionalni Bilogorski ARG festival, te, u suradnji s Hrvatskim radioamaterskim savezom, dva ARG kampa za mlade, koji su okupili 46 polaznika.
Članovi kluba Alida Sokolović, Željko Belaj i Stipe Predanić dvostruki su državni prvaci, a ukupno su u ARG natjecanjima osvojili 18 zlatnih medalja u pojedinačnoj konkurenciji i ekipno dva puta drugo i jedanput treće mjesto.
U povodu Dana Grada Bjelovara članovi Radio kluba “Nikola Tesla“ lansirali su u centru grada dva balona s meteorološkim sondama, a u povodu Svjetskog dana radioamatera i Dana planeta Zemlje bili su jedan od organizatora zajedničkog projekta lansiranja balona s radioamaterskim sondama, koji su organizirali radioamateri iz Poljske i Hrvatske.
U 2022. godini na zgradi Zajednice tehničke kulture Grada Bjelovara u centru grada postavljene su nove antene. Također su s lokacije pokraj Vatrogasnog centra u klub preseljeni Zello GTW i DMR repetitor.

Tekst i slike Seida Obarčanin Bukvić