RK NIKOLA TESLA NAJBOLJI NA ISTARSKOJ LISICI

Članovi Radio kluba “Nikola Tesla” iz Bjelovara osvojili su ekipno prvo mjesto i niz pojedinačnih na tradicionalnom natjecanju u amaterskoj radiogoniometriji “Istarska lisica 2014.”, koje je organizirao Radioklub Pazin 26. i 27. travnja 2014. Na natjecanju je sudjelovalo 37 natjecatelja iz 9 klubova iz Pazina, Pule, Murskog Središća, Bjelovara, Ludbrega, Križevaca, Kaštel Gomilice i iz Zagreba.

U subotu, 26. travnja, natjecanje je obilježio rekord seniora Dominika Sopića i članova RK “Nikola Tesla” Stipe Predanića i Tihomira Despetovića, koji su došli na cilj unutar 28 sekundi i osvojili prvo, drugo i treće mjesto u svojoj kategoriji. Drugo iznenađenje bila je pobjeda jedanaestogodišnjeg Filipa Rajha u starijoj kategoriji.

Članovi našeg kluba bili su sjajni i pojedinačno. U natjecanju na 144 MHz u kategoriji M21 prva tri mjesta osvojili su Tihomir Despetović, Toni Žabjačan i Stipe Predanić. Željka Krupka i Branko Vidović bili su prvi, Željko Belaj drugi, a Oto Predanić treći u svojim kategorijama.

U natjecanju na 3,5 MHz prva mjesta osvojili su Željko Belaj u kategoriji M60 i Željka Krupka u W21. Branko Vidović bio je drugi u M60, a Stipe Predanić, Tihomir Despetović i Toni Žabjačan osvojili su drugo, treće i četvrto mjesto u kategoriji M21.