Održana Redovna godišnja i izborna skupština

skupstina 2009

Dana 20. prosinca održana je u prostorijama Gimnazije u Bjelovaru, sa početkom u 11 sati, Redovna izborna i godišnja skuština Radio kluba “Nikola Tesla” Bjelovar. Jenoglasnim izglasavanjem izabrano je novo Predsjedništvo, Izvršni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti sa četverogodišnjim mandatom.
Financijsko izvješće je prihvaćeno s jednim glasom protiv i jednim suzdržanim. Razrješnica starog predsjedništva je prihvaćena s jednim suzdržanim glasom.
Dogovoreno je da novom vodstvu kluba bude glavni prioritet pronalaženje novog prostora u kojem bi klub djelovao. Poznato je, naime, da je klub izbačen iz prostora u kojem je djelovao, nakon čega nam je dodijeljen neprikladan skučeni prostor u ruševnoj baraci koja je ionako uskoro predviđena za rušenje. Klub je također nakon više od dvadesetak godina korištenja ostao bez contest lokacije i to nakon što su članovi kluba sa vlastitim sredstvima i opremom uredili prilaz i okoliš. Nakon uređenja terena i prilaza, uklanjanja višegodišnjeg divljeg deponija smeća, prostor je postao interesantan drugima.
Tako je radio klub sa najviše članova u Hrvatskoj, aktivan u organizaciji ARG natjecanja, sa contestom “Bilogora”, prisutan na svim važnim događajima u gradu, sa preko 80000 QSL karti, nebrojeno osvojenih diploma i pehara u svim domaćim i svjetskim natjecanjima, poznat po puštanju Prvog Hrvatskog Radioamaterskog Balona PiHRAB završio na ulici.
Na bilo kakve zamolbe u svezi prostora pri institucijama koje bi nam mogle i trebale pomoći nailazimo na zatvorena vrata i lažna obećanja. Ostaje nam nejasno kako je moguće da u gradu klubovi i udruge sa po nekoliko članova dobivaju prikladan prostor na odličnim lokacijama, a klubu sa preko 153 člana se ne može iznaći nikakav prostor.
Na skuštini je poslije rasprave dogovoreno da se što hitnije osnuje komisija za utvrđivanje inventurnog stanja u klubu.
Dogovoreno je također da se oko 20. veljače 2010. godine sazove ponovno Skupština na kojoj bi se razmotrilo financijsko, inventurno i stanje sa prostorom.
Skupština je završila sa radom u 15 sati, poslije koje je održan domjenak.
Izabrano rukovodstvo Radio kluba “Nikola Tesla”:
Predsjednik: Branko Kosar, 9A4TT
Dopredsjednik: Igor Majurec, 9A3CNN
Tajnik: Mile Štrk, 9A9PP

Blagajnica: dipl. oec. Anamarija Kosar, 9A6NEC

Izvršni odbor:
Branko Kosar, 9A4TT
Igor Majurec, 9A3CNN
Mile Štrk, 9A9PP
Leon Kanzler, 9A9L
Stipe Košćak, 9A6NLO

Nadzorni odbor:
Željko Babić, 9A6LKO
Davor Čretnik, 9A4QX
Željko Bukvić, 9A4FB

Sud časti:
Branko Vidović, 9A2AT
Zvonimir Sabolović, 9A6ISZ
Teodor Romanić, 9A2VV

Objavio 9A9Y

Odgovori