Sve objave od Seida

YOTA BUGARSKA 2019.

Od 11. – 17. kolovoza 80 mladih iz 28 zemalja boravi u neposrednoj blizini Sofije u Bugarskoj na 9. Ljetnom kampu YOTA (Youngsters On The Air Bulgaria) koji ove godine organizira Bugarska radioamaterska federacija (BFRA). Iz Hrvatske na ovom kampu sudjeluju Ines Tomanek (RK “Nikola Tesla” Bjelovar), Lea Sorić (RK “Novi Bokanjac” Zadar), Neven Ratinčević (RK Đakovo), te Luka Kljajić i Mihaela Šišul (Hrvatski DX klub).

Za sudionike je pripremljeno mnogo sjajnih aktivnosti kao što su rad na stanici  kampa LZ19YOTA, grupne radionice, izrada kitova i antena, te nastavak programa train-the-trainer (TTT), koji će biti glavna tema tjedna. Bit će vremena i za razgledavanje Sofije ili jednostavno uživanje u druženju s novim prijateljima iz cijeloga svijeta. S obzirom na međunarodni karakter radioamaterstva, održat će se i tipična YOTA interkulturalna večer.
Tekst Seida Obarčanin Bukvić

5 ZLATA, 5 SREBRA I 2 BRONCE NA BALKANSKOM PRVENSTVU

Na 14. balkanskom ARG prvenstvu, održanom od 21. do 23. lipnja 2019. u Moldaviji u gradu Orhei, naši su natjecatelji bili sjajni. Osvojili su 12 medalja. Posljednjeg dana natjecanja, u nedjelju 23. lipnja, do tada osvojenim medaljama dodali su  još 2 zlata, 2 srebra i broncu. U trci na 3,5 MHz zlato su osvojili Hana Sokolović i Vladimir Vinko, srebro Alida Sokolović i Stipe Stajp Predanić, a broncu Jelena Tuksar. Hrvatska se ekipa vraća kući s 5 zlata (Alida sprint, Hana 3,5 MHz, Jelena sprint i  Vlado 3,5 i 144 MHz). 5 srebra (Hana sprint, Jelena 144 MHz, Stipe 3,5 MHz i Alida 3,5 i 144 MHz) i 2 bronce (Jelena 3,5 MHz i Vlado sprint). 

Još jedanput hvala Hani na slikama i brzom javljanju rezultata hrvatske ekipe.

 

 

SJAJAN START NA BALKANSKOM PRVENSTVU

14. balkansko ARG prvenstvo održava se od 21. do 23. lipnja u Moldaviji u gradu Orhei, 40 kilometara udaljenom od glavnog grada Kišinjeva. Na prvenstvu iz Hrvatske sudjeluju Hana Sokolović, Alida Sokolović i Stipe Stajp Predanić iz RK “Nikola Tesla” i Jelena Tuksar i Vladimir Vinko iz RK Međimurje, Mursko Središće. Danas su natjecatelji posjetili moldavski glavni grad, a poslijepodne je održana prva sprint trka. Naši su sjajno startali: u svojim kategorijama Alida Sokolović i Jelena Tuksar bile su prve, a Vladimir Vinko treći.