Sve objave od Seida

ŠESTI ARG KAMP ZA MLADE

Kamenitovac kraj Bjelovara bio je od 15. do 17. rujna po šesti put mjesto okupljanja mladih koji žele upoznati amatersku radiogoniometriju  ili već imaju iskustva pa žele proširiti svoja znanja.
Šesti ARG kamp organizirali su Hrvatski radioamaterski savez i izvršni organizator RK “Nikola Tesla” Bjelovar.
Polaznici kampa upoznali su se s orijentacijskom kartom, načinom njena korištenja i orijentiranjem u prirodi pomoću nje.
Također su imali ARG trening na 144 i 3,5 MHz.
Voditelj kampa bio je Željko Belaj, a s polaznicima su uz njega radili i Jelena Tuksar i Vladimir Vinko.
Boravak na Kamenitovcu bio je i prigoda za druženje i sklapanje novih prijateljstava.

Više slika u galeriji   http://www.rk-nikolatesla.hr/?page_id=2994

Slike i tekst Seida Obarčanin Bukvić

ŠESTI ARG KAMP ZA MLADE

Kamenitovac kraj Bjelovara bit će od 15. do 17. rujna po šesti put mjesto okupljanja mladih koji žele upoznati amatersku radiogoniometriju  ili već imaju iskustva pa žele proširiti svoja znanja. U sklopu kampa će se organizirati razne aktivnosti vezane uz amatersku radiogoniometriju. O sudionicima kampa brinut će mentori s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom, svi iskusni radiogoniometristi i članovi HRS-a. I ovaj šesti ARG kamp organiziraju Hrvatski radioamaterski savez i izvršni organizator RK “Nikola Tesla” Bjelovar. Voditelji kampa je Željko Belaj, 9A2QU.

Iznos kotizacije: 150,00 kuna
Za sudionike su predviđena tri obroka dnevno. Kako bi djeci boravak bio što ugodniji, organizirat će se i aktivnosti za opuštanje.

Napomene:- Sudionici kampa moraju imati ručni sat, kompas, ARG prijamnik za 144 MHz i ARG    prijamnik za 3,5 MHz;
NIJE osiguran organizirani prijevoz polaznika u kamp i iz kampa

Maksimalan broj sudionika je 15, pa prednost sudjelovanja na kampu imaju osobe koje se prve prijave.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem prijavnice koja je objavljena na
https://www.hamradio.hr/6-arg-kamp-mlade/

Detaljan program kampa izgleda ovako: Nastavi čitati ŠESTI ARG KAMP ZA MLADE

9A9Y U AMERIČKOM KOMPENDIJU

Našem članu Mili Štrku, 9A9Y stiglo je veliko priznanje iz Sjedinjenih Američkih Država. Zajedno s mnogim drugim autorima uvršten je u “Compendium of Automatic Morse Code”, svojevrsnu Morseovu enciklopediju autora M. Edwina Gossa, N3CW. Knjiga prikazuje razvoj opreme koja se koristi za slanje poruka na velike udaljenosti, od početka primjene Morseove abecede do danas. Na 125. stranici, u dijelu knjige koji opisuje konstrukcije elektronskih tastera, uvrštena je prva verzija njegovog elektronskog tastera, koju je poslije modificirao. Kompendij je tiskan u 200.000 primjeraka. Namijenjen je u prvom redu tehničkim koledžima u Americi, ali i radio amaterima i svima zainteresiranim za povijest tih komunikacijskih uređaja.

STIPE ZLATAN NA ARDF ZAGREB 2017.

U nedjelju, 6. svibnja 2017., u organizaciji Zagrebačkog radioamaterskog saveza, održano je Otvoreno prvenstvo Zagreba u radioamaterskoj goniometriji na 144 MHz. Iz RK “Nikoa Tesla” sudjelovao je samo Stipe Predanić Stajp i bio prvi u svojoj kategoriji. U ekipnom plasmanu prvi je RK Ludbreg, drugi RK Međimurje, Mursko Središće, a treće su mjesto podijeli naš  RK “Nikola Tesla” i RK Ozalj.

PREDANIĆ ZLATAN, A BELAJ SREBRNI NA ISTARSKOJ LISICI

22. i 23. travnja 2017. Radio klub Pazin organizirao je po trinaesti puta  otvoreno prvenstvo Istarske županije u amaterskoj radiogoniometriji  na  3.5  i 144 MHz  ISTARSKA LISICA 2017. Među 33 natjecatelja iz 6 klubova ovog su puta bili samo dvojica  iz bjelovarskog kluba: Željko Belaj i Stipe Stajp Predanić. U svojoj kategoriji Predanić je  osvojio zlato, a Belaj srebro. Ekipno su bili najbolji domaćini Radio klub Pazin i to je prvo ekipno zlato u povijesti njihovog kluba. Drugo mjesto osvojio je Radio klub Kaštilac, a treće treće Radio klub Ludbreg.
Slike smo posudili sa stranice Radio kluba Pazin