Sve objave od Seida

JESENSKI ARG KAMP U KUKAVICI

Hrvatski radioamaterski savez, u suradnji s izvršnim organizatorom RK “Nikola Tesla” Bjelovar, organizira Jesenski ARG kamp za mlade. Ovaj, 14. po redu kamp bit će održan od 29. rujna do 1. listopada 2023. godine u SRC Kukavica u općini Veliki Grđevac. Program je namijenjen mladima koji već imaju radioamaterskog iskustva i žele proširiti svoja znanja. Voditelj kampa bit će Stipe Predanić 9A5SP sa suradnicima, svi s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom, iskusni radiogoniometristi i članovi HRS-a.
Rok za prijave je 25. rujna 2023. do 24 sata. Lista sudionika formirat će se prema redoslijedu prijava. Za sudionike su predviđena tri obroka dnevno. Kako bi djeci boravak bio što ugodniji, organizirat će se i aktivnosti za opuštanje.
Iznos kotizacije: 20 eura
Svi zainteresirani mogu se prijaviti prijavnicom koja je objavljena na http://www.hamradio.hr   

KAKO DO NAS?
Mjesto okupljanja je u Sportsko rekreacijskom centru Kukavica – GPS koordinate: 45.7810325,17.0285977. Nakon ulaska u mjesto Mala Pisanica, pratite znakove za SRC Kukavica.
Ako ne uspijete doći na mjesto okupljanja  kontakt osoba je Željko Bukvić (00385 98 9022 698).
Veselimo se Vašem dolasku!
Nastavi čitati JESENSKI ARG KAMP U KUKAVICI

7 ZLATA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u amaterskoj radiogoniometriji članovi našeg kluba Alida Sokolović, Željko Belaj, Stipe Predanić I Slobodan Sokolović ponovno su bili sjajni. Alida je državna prvakinja

na 144 MHz, a Željko, Stipe i Slobodan  dvostruki državni prvaci, što je našem klubu donijelo ekipno drugo mjesto. U ekipnom poretku prvi je Radio klub Ozalj, a treći su radioklubovi Međimurje i Kaštilac.

Hrvatski radioamaterski savez i izvršni organizator Radio klub Ozalj 9A1CEU organizirali su državno prvenstvo 3. i 4. lipnja 2023. godine. Na terenu Podbrežje – Vrhovac u blizini Ozlja natjecanje je okupilo 32 natjecatelja iz 6 klubova – “Nikola Tesla“ Bjelovar, Kaštilac, Ludbreg, Međimurje, Ozalj i “Tehničar“ Zagreb.

Tekst Seida Obarčanin Bukvić
Slike Slobodan Sokolović

ŽELJKO, STIPE I SLOBODAN DRŽAVNI PRVACI

Opet nam stižu sjajne. vijesti s državnog prvenstva u  amaterskoj radiogoniometriji. Željko Belaj, Stipe Predanić i Slobodan Sokolović državni su prvaci na 3,5 MHz. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u amaterskoj radiogoniometriji održava se danas i sutra na terenu Podbrežje – Vrhovac u blizini Ozlja u organizaciji Radio kluba Ozalj.

TRI ZLATA I SREBRO U MEĐIMURJU

Radioklub Međimurje 9A1CMS bio je 21. svibnja domaćin jubilarnog 30. ARG prvenstva Međimurja u Selnici pokraj Murskog Središća. Članovi našeg kluba Alida Sokolović, Željko Belaj i Stipe Predanić osvajanjem zlata u svojim kategorijama, a Slobodan Sokolović srebra, donijeli su klubu 2. mjesto. Ekipno je prvi Radioklub Međimurje, a treći Radioklub Ozalj. Ovo tradicionalno natjecanje u amaterskoj radiogoniometriji na 144 m okupilo je 26 natjecatelja iz 7 klubova – “Nikola Tesla“ Bjelovar, Kaštilac, Ludbreg, Međimurje, Ozalj, “Dubrava“ Zagreb i Radio klub Zagreb.

Tekst Seida Obarčanin Bukvić
Slike Slobodan Sokolović

ŽELJKO I STIPE OPET ZLATNI

U nedjelju, 14. svibnja održano je Otvoreno ARDF prvenstvo Zagreba u radioamaterskoj goniometriji na 144 MHz u organizaciji Zagrebačkog radioamaterskog saveza.

U šumi na području Dotrščine kiša nije prestajala padati za cijelo vrijeme natjecanja. No, iako su uvjeti bili teški, svi su natjecatelji prošli stazu i stigli na cilj. Bilo ih je 20 iz 6 klubova – “Nikola Tesla“ Bjelovar, Kaštilac, Ludbreg, Međimurje, Ozalj  i Zagreb. Naši Željko Belaj i Stipe Stajp Predanić bili su najbolji u svojim kategorijama, pa su tako još dva zlata stigla u Bjelovar. Ekipno je prvi Radioklub Ludbreg, drugo Međimurje, a treći Kaštilac.
Tekst  Seida Obarčanin Bukvić
Slike Željko 9A2EY