Sve objave od Seida

NAŠ KLUB NA TJEDNU TEHNIKE

Zajednica tehničke kulture Bjelovarsko-bilogorske županije organizirala je prvi puta Tjedan tehnike, manifestaciju na kojoj su se u petak i subotu, 7. i 8. lipnja 2019. u dvorani Europskih prvaka u Bjelovaru javnosti predstavile različite udruge tehničke kulture iz cijele županije. Pridružila im se i ekipa iz zagrebačke Zvjezdarnice.
Tijekom dva dana bilo je tu radionica, izložbi fotografija, maketa, modela i skulptura od metala, predavanja i predstavljanja udruga tehničke kulture. Posebno je pažnju privukao splitski fizičar Ivica Puljak sa svoja četiri vrlo zanimljiva predavanja.
Uz druge udruge sudionike manifestacije i Radio klub “Nikola Tesla”, Željko Bukvić i Željko Oršolić dobili su priznanje za iznimni i dugogodišnji doprinos razvitku djelatnosti tehničke kulture na području Bjelovarsko –  bilogorske županije, koja im je uručio gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.
Radio klub “Nikola Tesla” također je sudjelovao na ovoj manifestaciji i organizirao radionicu amaterske radiogoniometrije, na kojoj su zainteresirani mogli sami tražiti “lisicu” (skriveni odašiljač) i upoznati se s ARG-om, jednom od djelatnosti kluba.

Tekst i slike Seida Obarčanin Bukvić

 

 

6 ZLATA I 2 SREBRA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

Hrvatski radioamaterski savez i izvršni organizator Radio klub Ozalj organizirali su u Ozlju u subotu i nedjelju, 1. i 2. lipnja 2019. godine Otvoreno prvenstvo Hrvatske u  amaterskoj radiogoniometriji, koje okupilo 36 natjecatelja iz radio klubova “Nikola Tesla” Bjelovar, Ludbreg, “Međimurje” Mursko Središće, “Novi Bokanjac” Zadar, Ozalj i Zagreb.

Natjecatelji iz Radio kluba “Nikola Tesla” ponovno su bili sjajni sa 6 zlata i 2 srebra.  Dvostruki državni prvak je Stipe Stajp Predanić, Željka Krupka je državna prvakinja na 144 MHz, a Alida Sokolović na 3,5 MHz. Ines Tomanek je državna prvakinja na 144 MHz i druga na 3,5 MHz, a Hana Sokolović prvakinja na 3,5 MHz i druga na 144 MHz.

U ekipnom poretku prvi je Radio klub Ludbreg, drugi Radio klub “Međimurje” Mursko Središće, a treći naš Radio klub “Nikola Tesla”.

Tekst Seida Obarčanin Bukvić
Slike Slobodan Sokolović

STIPE OVE GODINE PO ČETVRTI PUT ZLATNI

U nedjelju, 19. svibnja 2019. Radioklub Ludbreg organizirao je tradicionalno  Otvoreno prvenstvo u amaterskoj radiogoniometriji na 3,5 MHz – CENTRUM MUNDI 2019. Na tom je natjecanju po četvrti puta na ovogodišnjim ARG natjecanjima Stipe Stajp Predanić osvojio prvo mjesto u kategoriji M21. RK “Nikola Tesla” Bjelovar podijelio je ekipno treće mjesto s RK Zagreb. Iz našeg su kluba na natjecanju sudjelovale i Ines Tomanek i Alida Sokolović.
Slike Slobodan Sokolović

4 ZLATA NA ARDF MEĐIMURJE

U subotu, 18.5.2019. naši Ines Tomanek, Hana Sokolović, Alida Sokolović i Stipe Stajp Predanić osvojili su četiri zlata i ekipno drugo mjesto na ARDF Međimurje 2019. Domaćin ovog natjecanja na 144 MHz bio je Radio klub Međimurje na lokaciji Sveti Juraj na Bregu. Sudjelovalo je 37 natjecatelja iz sedam klubova: “N. Tesla” Bjelovar, RK Ludbreg, RK Kaštilac, RK “Međimurje” Mursko Središće, RK Ozalj, RK “Novi Bokanjac”Zadar i RK Zagreb.

Slike Marijan Hren i Hana Sokolović

4 ZLATA NA ARDF ZAGREB

U organizaciji Zagrebačkog radioamaterskog saveza (ZARS-a) u šumi Štrpet pokraj Kupinečkog Kraljevca održano je u nedjelju,
12. svibnja 2019. godine Otvoreno prvenstvo Zagreba u radioamaterskoj goniometriji na 144 MHz. Nastupilo je 26 natjecatelja iz Ozlja, Bjelovara, Ludbrega, Murskog Središća, Zadra i Zagreba.  Naši su ponovno bili sjajni. U svojim kategorijama pojedinačno su zlatni Ines Tomanek, Hana Sokolović, Alida Sokolović i Stipe Stajp Predanić. Ekipno je prvi bio RK Ludbreg, drugi RK “Nikola Tesla” i treći RK “Novi Bokanjac” Zadar.

Tekst Seida Obarčanin Bukvić
Slike Slobodan Sokolović