Arhiva kategorije: Ekologija-flora-fauna

RADIOAMATERI PROMOVIRALI KRIŽNICU

Križnica na Dravi jedini je naseljeni riječni otok u Hrvatskoj i dio je rezervata biosfere Mura – Drava – Dunav, najvećeg zaštićenog riječnog područja u Europi, koje je pod zaštitom UNESCO-a od rujna 2021. To je razlog što su radioklubovi “Hrvatska flora fauna” 9A1WFF i “Nikola Tesla” Bjelovar 9A1GIJ Svjetski dan radioamatera i Dan planeta Zemlje odlučili obilježiti zajedničkim radom iz Centra za posjetitelje Križnica.
U jutarnjim satima u subotu, 22. travnja skelom su se prevezli do Križnice i postavili antene u nedavno otvorenom Centru za posjetitelje. Branko 9A3ST, Ivica 9A2HW, Franjo 9A2MF, Anica 9A7YL, Damir 9A3SWG i Željko 9A4FB pod pozivnim znakom 9A23WARD odradili su 112 veza s 20 zemalja.

Zahvaljujući susretljivosti Tatjane Arnold Sabo, ravnateljice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, i osoblja Centra članovi ekipe razgledali su Križnicu i moderno uređeni Centar i dogovorili buduću suradnju.

Tekst i slike Seida Obarčanin Bukvić

9A23WARD na Križnici 22.4.2023.

U povodu Svjetskog dana radioamatera 18. travnja i Dana planeta Zemlje 22. travnja radioklubovi “Hrvatska flora i fauna” 9A1WFF i “Nikola Tesla” Bjelovar 9A1GIJ organiziraju zajedničku aktivnost. Pod pozivnom oznakom 9A23WARD radit će u subotu, 22.travnja u prijepodnevnim satima iz Centra za posjetitelje Križnica (na Dravi u općini Pitomača).
Križnica je jedini naseljeni riječni otok u Hrvatskoj, a dio je rezervata biosfere Mura – Drava – Dunav, najvećeg zaštićenog riječnog područja u Europi, koje je pod zaštitom UNESCO-a od rujna.2021.