NAŠ KLUB NA TJEDNU TEHNIKE

Zajednica tehničke kulture Bjelovarsko-bilogorske županije organizirala je prvi puta Tjedan tehnike, manifestaciju na kojoj su se u petak i subotu, 7. i 8. lipnja 2019. u dvorani Europskih prvaka u Bjelovaru javnosti predstavile različite udruge tehničke kulture iz cijele županije. Pridružila im se i ekipa iz zagrebačke Zvjezdarnice.
Tijekom dva dana bilo je tu radionica, izložbi fotografija, maketa, modela i skulptura od metala, predavanja i predstavljanja udruga tehničke kulture. Posebno je pažnju privukao splitski fizičar Ivica Puljak sa svoja četiri vrlo zanimljiva predavanja.
Uz druge udruge sudionike manifestacije i Radio klub “Nikola Tesla”, Željko Bukvić i Željko Oršolić dobili su priznanje za iznimni i dugogodišnji doprinos razvitku djelatnosti tehničke kulture na području Bjelovarsko –  bilogorske županije, koja im je uručio gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.
Radio klub “Nikola Tesla” također je sudjelovao na ovoj manifestaciji i organizirao radionicu amaterske radiogoniometrije, na kojoj su zainteresirani mogli sami tražiti “lisicu” (skriveni odašiljač) i upoznati se s ARG-om, jednom od djelatnosti kluba.

Tekst i slike Seida Obarčanin Bukvić