ODRŽANA REDOVITA IZBORNA SKUPŠTINA KLUBA

U subotu, 20. siječnja održana je redovita izborna skupština Radio kluba “Nikola Tesla”, na kojoj su prihvaćena izvješća o radu i financijskom poslovanju Kluba u 2017. godini, doneseni plan rada i financijski plan za 2018. godinu i izabrano novo rukovodstvo kluba. U sljedećem četverogodišnjem razdoblju Klub će voditi predsjednik Željko Bukvić 9A4FB, dopredsjednik Branko Vidović 9A2AT, tajnik Slaven Sabolović 9A3BSO i članovi Izvršnog odbora Ivan Mihoković 9A7LJR, Zoran Pavlović 9A4UU, Ivan Rukavina 9A3IVA i Dalibor Tomanek 9A6NTD.
Na skupštini je istaknuto da je u 2017. godini ispunjen prioritetni zadatak – angažmanom  članova kluba kamp prikolica je preuređena u pokretni edukacijski centar (PEC), koji je Klubu od primarne važnosti i bit će okosnica njegova djelovanja u idućem srednjoročnom razdoblju.
Novouređena prikolica eksperimentalno je uspješno isprobana u ožujku u terenskom radu na lokaciji u Gornjim Plavnicama u Activity dayu na 144 MHz i uspješno je korištena u svim ARG aktivnostima Kluba tijekom godine.
U 2017. Klub je bio ponovno izvršni organizator dvaju ARG kampova za mlade, koji su okupili 35 polaznika iz radio klubova Ludbreg, Mursko Središće, Ozalj, Đakovo i “Nikola Tesla” Bjelovar. Voditelji kampova bili su Željka Krupka i Željko Belaj, a pomagali su im Stipe Predanić, Vladimir Vinko i Jelena Tuksar.
RK “N. Tesla” bio je domaćin tradicionalnog Bilogorskog ARG festivala 2017. i otvorenog prvenstva Hrvatske u amaterskoj radiogoniometriji. Na ARG natjecanju “Istarska lisica” u Pazinu naš član Stipe Predanić bio je zlatni i Željko Belaj  srebrni,  a na ARDF Zagreb Stipe Predanić zlatni.
Krajem godine otklonjene su smetnje u radu repetitora na 144 MHz, a uskoro bi trebao proraditi i repetitor na 432 MHz koji će biti instaliran na Planinarskom domu Kamenitovac.
Članovi našeg kluba sudjelovali su na gotovo svim UKV contestima, te u dva KV kupa. Branko Kosar, 9A4TT osvojio je prvo mjesto u contestu Bilogora u kategoriji FM, a u ukupnom plasmanu Activity daya za 2017. osmo mjesto.
Tekst i slike Seida Obarčanin Bukvić