REDOVITA GODIŠNJA SKUPŠTINA RK “N.TESLA”

U subotu, 7. ožujka, održana je redovita godišnja skupština Radio kluba “Nikola Tesla”, na kojoj su prihvaćena izvješća o radu i financijskom poslovanju Kluba u 2014. godini, te doneseni plan rada i financijski plan za 2015. godinu. Skupština je usvojila novi Statut Kluba, usklađen s odredbama novog Zakona o udrugama. te na upražnjena mjesta u Izvršnom odboru izabrala Ivana Rukavinu i Zorana Pavlovića.

Na skupštini je istaknuto da je godina 2014. protekla u znaku konsolidacije Kluba. Jedna od najvažnijih aktivnosti bili su inventura i utvrđivanje stanja opreme, što se protegnulo na cijelu prvu polovicu godine. U tom je razdoblju montirana antena za 50 MHz i servisirana su 2 KV uređaja i rotatori. Također je uređena i fizički odvojena prostorija, koju klub koristi unutar zajedničkog prostora ZTK grada Bjelovara.
Pod povoljnim uvjetima nabavljene su i tri multiband antene, a dopredsjednik Kluba Branko Vidović izradio je pet ARG predajnika. U akcijama uređenja DX lokacije, postavljanju i popravku antena sudjelovali su Branko Kosar, Branko Vidović, Zoran Pavlović, Zvonimir Ćamilović, Željko Oršolić i Željko Bukvić.
Od amaterskih aktivnosti u užem smislu, najaktivnija je bila ARG sekcija i tu se Klub doista ima čime pohvaliti. Njegovi članovi osvojili su na međunarodnim i domaćim ARG natjecanjima 24 zlatne, 13 srebrnih i 7 brončanih medalja u pojedinačnoj, te 4 prva mjesta i jedno drugo mjesto u klupskoj konkurenciji. U svojoj kategoriji Stipe Predanić državni je prvak, a Željka Krupka viceprvakinja.
Klub je tradicionalno u travnju organizirao ARG festival “Bilogora 2014.”, a njegovi su članovi sudjelovali i u UKV natjecanju “Tesla memorijal”, Alpe Adria Contestu i IARU UKV contestu.
Svakako treba izdvojiti i video prezentacije radioamaterizma u III. i IV. osnovnoj školi u Bjelovaru za učenike sedmih i osmih razreda. Nakon dugo vremena organiziran je tečaj za operatore početnike, koji su u siječnju uspješno završili Ivan Rukavina, Antonio Frtalj i Mario Lemešić.