Arhiva kategorije: ARG natjecanja

7 ZLATA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u amaterskoj radiogoniometriji članovi našeg kluba Alida Sokolović, Željko Belaj, Stipe Predanić I Slobodan Sokolović ponovno su bili sjajni. Alida je državna prvakinja

na 144 MHz, a Željko, Stipe i Slobodan  dvostruki državni prvaci, što je našem klubu donijelo ekipno drugo mjesto. U ekipnom poretku prvi je Radio klub Ozalj, a treći su radioklubovi Međimurje i Kaštilac.

Hrvatski radioamaterski savez i izvršni organizator Radio klub Ozalj 9A1CEU organizirali su državno prvenstvo 3. i 4. lipnja 2023. godine. Na terenu Podbrežje – Vrhovac u blizini Ozlja natjecanje je okupilo 32 natjecatelja iz 6 klubova – “Nikola Tesla“ Bjelovar, Kaštilac, Ludbreg, Međimurje, Ozalj i “Tehničar“ Zagreb.

Tekst Seida Obarčanin Bukvić
Slike Slobodan Sokolović

ŽELJKO, STIPE I SLOBODAN DRŽAVNI PRVACI

Opet nam stižu sjajne. vijesti s državnog prvenstva u  amaterskoj radiogoniometriji. Željko Belaj, Stipe Predanić i Slobodan Sokolović državni su prvaci na 3,5 MHz. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u amaterskoj radiogoniometriji održava se danas i sutra na terenu Podbrežje – Vrhovac u blizini Ozlja u organizaciji Radio kluba Ozalj.

TRI ZLATA I SREBRO U MEĐIMURJU

Radioklub Međimurje 9A1CMS bio je 21. svibnja domaćin jubilarnog 30. ARG prvenstva Međimurja u Selnici pokraj Murskog Središća. Članovi našeg kluba Alida Sokolović, Željko Belaj i Stipe Predanić osvajanjem zlata u svojim kategorijama, a Slobodan Sokolović srebra, donijeli su klubu 2. mjesto. Ekipno je prvi Radioklub Međimurje, a treći Radioklub Ozalj. Ovo tradicionalno natjecanje u amaterskoj radiogoniometriji na 144 m okupilo je 26 natjecatelja iz 7 klubova – “Nikola Tesla“ Bjelovar, Kaštilac, Ludbreg, Međimurje, Ozalj, “Dubrava“ Zagreb i Radio klub Zagreb.

Tekst Seida Obarčanin Bukvić
Slike Slobodan Sokolović

ŽELJKO I STIPE OPET ZLATNI

U nedjelju, 14. svibnja održano je Otvoreno ARDF prvenstvo Zagreba u radioamaterskoj goniometriji na 144 MHz u organizaciji Zagrebačkog radioamaterskog saveza.

U šumi na području Dotrščine kiša nije prestajala padati za cijelo vrijeme natjecanja. No, iako su uvjeti bili teški, svi su natjecatelji prošli stazu i stigli na cilj. Bilo ih je 20 iz 6 klubova – “Nikola Tesla“ Bjelovar, Kaštilac, Ludbreg, Međimurje, Ozalj  i Zagreb. Naši Željko Belaj i Stipe Stajp Predanić bili su najbolji u svojim kategorijama, pa su tako još dva zlata stigla u Bjelovar. Ekipno je prvi Radioklub Ludbreg, drugo Međimurje, a treći Kaštilac.
Tekst  Seida Obarčanin Bukvić
Slike Željko 9A2EY

ZLATNA TROJKA IZ OZLJA

Radio klub Ozalj 9A1CEU organizirao je danas, 13. svibnja Čarobnjaka iz Ozlja,  natjecanje u amaterskoj radiogoniometriji na 80 m. Članovi našeg kluba  Željko Belaj, Alida Sokolović i Stipe Stajp Predanić osvojili su zlato u svojim kategorijama i tako klubu donijeli ekipno 2. mjesto. Na natjecanju je sudjelovalo 17 natjecatelja iz 5 radioklubova  –  “Nikola Tesla“ Bjelovar, Kaštilac, Ludbreg, Međimurje i Ozalj. Ekipno je prvi Radioklub Ozalj, drugi “Nikola Tesla“ Bjelovar i treći Kaštilac.

Tekst Seida Obarčanin Bukvić, slike Slobodan Sokolović