Arhiva kategorije: ARG natjecanja

JOŠ 3 ZLATA U LUDBREGU

Danas su se po četvrti puta u posljednjih 10 dana članovi našeg kluba vratili sa zlatnim medaljama s ARG natjecanja. Ovaj put su Alida Sokolović, Željko Belaj i Stipe Stajp Predanić bili najbolji u svojim kategorijama u Ludbregu na ARDF Centrum mundi.
Ovo Otvoreno prvenstvo u amaterskoj radiogoniometriji na 3,5 MHz organizirao je po 49. puta Radioklub Ludbreg. Natjecanje je okupilo 22 natjecatelja Iz 8 klubova –  “Nikola Tesla“ Bjelovar, Kaštilac, Ludbreg, Međimurje, Ozalj, “Tehničar“ Zagreb, Radioklub Zagreb i iz susjedne Slovenije Radio klub Prlek Ljutomer. Pridružio im se i Vitaly Kushnir, mladi radioamater izbjeglica iz Ukrajine.
Ekipno je prvi domaćin Radioklub Ludbreg, drugi “Nikola Tesla“ Bjelovar, a treći Radioklub Međimurje.

Tekst Seida Obarčanin Bukvić
Slika Stipe Stajp Predanić

ALIDA, ŽELJKO I STIPE PONOVNO ZLATNI

U Selnici pokraj Murskog Središća Radioklub Međimurje 9A1CMS bio je danas, 21. svibnja, domaćin tradicionalnog ARDF Međimurje, otvorenog prvenstva Međimurja u amaterskoj radiogoniometriji na 144 m. Članovi našeg kluba Alida Sokolović, Željko Belaj i Stipe Stajp Predanić osvojili su zlato u svojim kategorijama i tako klubu donijeli 2. mjesto.

Na natjecanju su sudjelovali članovi 6 radioklubova –  “Nikola Tesla“ Bjelovar, Kaštilac, Ludbreg, “Međimurje” Čakovec, Ozalj i Radioklub “Tehničar“ Zagreb. Pridružio im se i Vitaly Kushnir, mladi radioamater izbjeglica iz Ukrajine. Ekipno je prvi domaćin Radioklub Međimurje, drugi “Nikola Tesla“ Bjelovar, a treći Radioklub Ozalj.

Tekst Seida Obarčanin Bukvić
Slike Slobodan Sokolović i Marijan Hren

 

ŽELJKO I STIPE OPET ZLATNI

Danas je održano Otvoreno ARDF prvenstvo Zagreba u organizaciji Zagrebačkog radioamaterskog saveza. U šumi na području Dotrščine u radioamaterskoj goniometriji na 144 MHz natjecala su se 23 natjecatelja iz 7 klubova – “Nikola Tesla“ Bjelovar, Kaštilac, Ludbreg, Međimurje, Ozalj, Pazin i Zagreb. Naši Željko Belaj i Stipe Stajp Predanić bili su najbolji u svojim kategorijama, pa su tako još dva zlata stigla u Bjelovar.

Tekst Seida Obarčanin Bukvić
Slike Željko Ulip

 

ZLATNI DVOJAC IZ OZLJA

Radio klub Ozalj 9A1CEU organizirao je danas, 14. svibnja Čarobnjaka iz Ozlja,  natjecanje u amaterskoj radiogoniometriji na 80 m-. Članovi našeg kluba  Željko Belaj i Stipe Stajp Predanić osvojili su zlato u svojim kategorijama i tako klubu donijeli 4. mjesto. Na natjecanju su sudjelovali članovi 7 radioklubova  –  “Nikola Tesla“ Bjelovar, Kaštilac, Ludbreg, Međimurje, Ozalj, Pazin i Zagreb. Ekipno je prvi Radioklub Ludbreg, drugi Ozalj i treći Radioklub Međimurje.

ODRŽAN BILOGORSKI ARG FESTIVAL 2022.

Poslije dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa COVID-19, Radio klub “Nikola Tesla” ponovno je 9. i 10. travnja 2022. bio domaćin tradicionalnog Bilogorskog ARG festivala. U Športsko rekreacijskom centru Kukavica u općini Veliki Grđevac okupio se 31 natjecatelj iz 8 klubova iz Hrvatske: “Nikola Tesla“ Bjelovar, “Kaštilac“ Kaštel Gomilica, Ludbreg, “Marjan“ Split, “Međimurje” Mursko Središće, Ozalj, RK Zagreb i “Dubrava“ Zagreb, te dvoje natjecatelja iz Mađarske. Pridružio im se i Vitaly Kushnir, mladi radioamater izbjeglica iz Ukrajine.

Na šumovitim terenima Kukavice odmjerili su snage u sprint ARG natjecanju na 3,5 MHz i u radioamaterskoj goniometriji na 3,5 i 144 MHz. Staze su postavili Željko Belaj i Stipe Predanić, te prvi puta Ivan Živčić. Usprkos subotnjoj poslijepodnevnoj kiši i jakom vjetru, sve su trke održane kako je planirano.

Ekipno je prvo mjesto osvojio Radio klub Međimurje, drugi je RK Kaštilac, a treći RK Ozalj.

Po kategorijama pojedinačno ukupno su bili najbolji Karlo Vuksan (M14), Vitaly Kushnir (M16), Noa Turk (M19), Luka Štefančić (M21), Vladimir Vinko (M50), László Károly (M60), Željko Ulip (M70), Antonia Šiljevinac (W14), Lana Žnidarić (W19), Jelena Tuksar (W35), Alida Sokolović (W50) i Ana Vinko (W60).

Tekst i slike Seida Obarčanin Bukvić
Više slika u galeriji http://www.rk-nikolatesla.hr/?page_id=5708

Detaljne rezultate pogledajte na http://www.rk-nikolatesla.hr/?page_id=5796