Arhiva kategorije: ARG natjecanja

6 ZLATA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u amaterskoj radiogoniometriji članovi našeg kluba Alida Sokolović, Željko Belaj i Stipe Stajp Predanić ponovno su bili sjajni. Svi troje dvostruki su državni prvaci, što je našem klubu donijelo ekipno treće mjesto. U ekipnom poretku prvi je Radio klub Ozalj, a drugi RK Međimurje, Mursko Središće.
Hrvatski radioamaterski savez i izvršni organizator Radio klub Ozalj 9A1CEU organizirali su državno prvenstvo 4. i 5. lipnja 2022. godine. Na području šume Škotovica u blizini Ozlja natjecanje je okupilo 26 natjecatelja iz 6 klubova – “Nikola Tesla“ Bjelovar, Kaštilac, Ludbreg, Međimurje, Ozalj i Zagreb. Pridružio im se i Vitaly Kushnir, mladi radioamater izbjeglica iz Ukrajine.

Tekst Seida Obarčanin Bukvić
Slike Vladimir Vinko

JOŠ 3 ZLATA U LUDBREGU

Danas su se po četvrti puta u posljednjih 10 dana članovi našeg kluba vratili sa zlatnim medaljama s ARG natjecanja. Ovaj put su Alida Sokolović, Željko Belaj i Stipe Stajp Predanić bili najbolji u svojim kategorijama u Ludbregu na ARDF Centrum mundi.
Ovo Otvoreno prvenstvo u amaterskoj radiogoniometriji na 3,5 MHz organizirao je po 49. puta Radioklub Ludbreg. Natjecanje je okupilo 22 natjecatelja Iz 8 klubova –  “Nikola Tesla“ Bjelovar, Kaštilac, Ludbreg, Međimurje, Ozalj, “Tehničar“ Zagreb, Radioklub Zagreb i iz susjedne Slovenije Radio klub Prlek Ljutomer. Pridružio im se i Vitaly Kushnir, mladi radioamater izbjeglica iz Ukrajine.
Ekipno je prvi domaćin Radioklub Ludbreg, drugi “Nikola Tesla“ Bjelovar, a treći Radioklub Međimurje.

Tekst Seida Obarčanin Bukvić
Slika Stipe Stajp Predanić

ALIDA, ŽELJKO I STIPE PONOVNO ZLATNI

U Selnici pokraj Murskog Središća Radioklub Međimurje 9A1CMS bio je danas, 21. svibnja, domaćin tradicionalnog ARDF Međimurje, otvorenog prvenstva Međimurja u amaterskoj radiogoniometriji na 144 m. Članovi našeg kluba Alida Sokolović, Željko Belaj i Stipe Stajp Predanić osvojili su zlato u svojim kategorijama i tako klubu donijeli 2. mjesto.

Na natjecanju su sudjelovali članovi 6 radioklubova –  “Nikola Tesla“ Bjelovar, Kaštilac, Ludbreg, “Međimurje” Čakovec, Ozalj i Radioklub “Tehničar“ Zagreb. Pridružio im se i Vitaly Kushnir, mladi radioamater izbjeglica iz Ukrajine. Ekipno je prvi domaćin Radioklub Međimurje, drugi “Nikola Tesla“ Bjelovar, a treći Radioklub Ozalj.

Tekst Seida Obarčanin Bukvić
Slike Slobodan Sokolović i Marijan Hren

 

ŽELJKO I STIPE OPET ZLATNI

Danas je održano Otvoreno ARDF prvenstvo Zagreba u organizaciji Zagrebačkog radioamaterskog saveza. U šumi na području Dotrščine u radioamaterskoj goniometriji na 144 MHz natjecala su se 23 natjecatelja iz 7 klubova – “Nikola Tesla“ Bjelovar, Kaštilac, Ludbreg, Međimurje, Ozalj, Pazin i Zagreb. Naši Željko Belaj i Stipe Stajp Predanić bili su najbolji u svojim kategorijama, pa su tako još dva zlata stigla u Bjelovar.

Tekst Seida Obarčanin Bukvić
Slike Željko Ulip

 

ZLATNI DVOJAC IZ OZLJA

Radio klub Ozalj 9A1CEU organizirao je danas, 14. svibnja Čarobnjaka iz Ozlja,  natjecanje u amaterskoj radiogoniometriji na 80 m-. Članovi našeg kluba  Željko Belaj i Stipe Stajp Predanić osvojili su zlato u svojim kategorijama i tako klubu donijeli 4. mjesto. Na natjecanju su sudjelovali članovi 7 radioklubova  –  “Nikola Tesla“ Bjelovar, Kaštilac, Ludbreg, Međimurje, Ozalj, Pazin i Zagreb. Ekipno je prvi Radioklub Ludbreg, drugi Ozalj i treći Radioklub Međimurje.