Arhiva kategorije: ARG natjecanja

NA OVOGODIŠNJIM ARG NATJECANJIMA 21 ZLATO

Kada se početkom rujna u Južnoj Koreji  održi 19. svjetsko ARDF prvenstvo, bit će zaključena ovogodišnja sezona ARG natjecanja, koja je za Radio klub “Nikola Tesla” bila doista sjajna. Stipe Stajp Predanić, Alida Sokolović i Željko Belaj dvostruki su državni prvaci. Hana Sokolović je državna prvakinja na 144 MHz i druga na 3,5 MHz, dok su Ines Tomanek i Željka Kupka državne prvakinje na 3,5 MHz.

Uz to što je naš klub ekipno državni viceprvak, osvojio je još dva puta drugo mjesto na ARG natjecanjima u Ludbregu i Zagrebu, te treće u Murskom Središću. Stipe Stajp Predanić, Ines Tomanek, Željka Krupka, Hana Sokolović, Alida Sokolović i Željko Belaj osvojili su ove godine ukupno 21 zlato, 8 srebra i 2 bronce.

ODRŽANO SVJETSKO ARG PRVENSTVO ZA MLADE

U Doksy u Češkoj od 30. lipnja do 4. srpnja 2018. održano je Drugo svjetsko ARG prvenstvo za mlade. Pod vodstvom Marije Schubert u reprezentaciji Hrvatskog radioamaterskog saveza nastupilo je 8  natjecatelja: naša najmlađa natjecateljica u ARG-u Ines Tomanek, te Lucija Kasap, Hana Oblak, Marina Udovičić, Marin Jović, Anđelko Kos, Filip Rajh i Luka Štefančić. Inače, na ovom natjecanju sudjelovalo je 117 natjecatelja iz 12 zemalja: Češke, Hrvatske, Litve, Mađarske, Moldavije, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Rusije, Slovačke, Slovenije i Ukrajine.
Slike Marija Schubert

DEVET ZLATA I JEDNO SREBRO NA DRŽAVNOM U OZLJU

Hrvatski radioamaterski savez i izvršni organizator Radio klub Ozalj organizirali su u Ozlju 16. i 17. lipnja 2018. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u u amaterskoj radiogoniometriji.

Natjecatelji iz Radio kluba “Nikola Tesla” ponovno su bili sjajni s devet zlata i jednim srebrom. Pojedinačno dvostruki su državni

prvaci Alida Sokolović, Stipe Stajp Predanić i Željko Belaj. Hana Sokolović je prvakinja na 144 MHz i druga na 3,5 MHz, dok su Ines Tomanek i Željka Kupka državne prvakinje na 3,5 MHz.
Ekipni je državni prvak Radio klub Ludbreg,  drugi je Radio klub “Nikola Tesla”, a treći Radio klub Međimurje Mursko Središće.

Tekst Seida Obarčanin Bukvić
Slike Slobodan Sokolović

NAŠA INES NA SVJETSKOM ARG PRVENSTVU ZA MLADE

Naša najmlađa natjecateljica u ARG-u Ines Tomanek sjajnim rezultatima na svojim prvim ARG natjecanjima (dva prva i dva druga mjesta) izborila je plasman u reprezentaciju Hrvatske na Drugom svjetskom ARG prvenstvu za mlade. U Doksy u Češkoj od 30.6. do 4.7.2018. nastupit će 8 natjecatelja u reprezentaciji Hrvatskog radioamaterskog saveza. Uz Ines, bit će to i Lucija Kasap, Hana Oblak, Marina Udovičić, Marin Jović, Anđelko Kos, Filip Rajh i Luka Štefančić.