UMRO JE KREŠO 9A5K

Danas smo doznali tužnu vijest da nas je nakon teške bolesti u 45. godini napustio Krešimir Kovarik 9A5K, naš dugogodišnji član, nekadašnji predsjednik RK “Nikola Tesla” i jedan od najboljih operatora koje smo imali. Svuda gdje je živio i djelovao, Krešo je ostavio neizbrisiv trag. Bio je predsjednik HRS-a i potpredsjednik IARU Region 1 HF Committee. Zadnjih godina živio je u Zaboku, gdje je pod njegovim vodstvom obnovljen rad Radio kluba, za što je 2012. nagrađen godišnjom nagradom HZTK-a. Pamtit ćemo ga kao vrhunskog operatora, vedru osobu punu pozitivne energije i iskrenog prijatelja, prepunog planova za sebe i našu radioamatersku obitelj.

ARG KAMP U SRC KUKAVICA

9. ARG KAMP ZA MLADE

Hrvatski radioamaterski savez u suradnji s izvršnim organizatorom RK “Nikola Tesla”, Bjelovar od 15. do 17. ožujka 2019. godine organizira 9. ARG kamp za mlade u SRC Kukavica, novouređenom hostelu okruženom šumom, nedaleko od Centra Mate Lovraka u općini Veliki Grđevac. Program je
namijenjen mladima koji žele upoznati osnove amaterske radiogoniometrije ili već imaju iskustva pa žele proširiti svoja znanja.
Rok za prijave je 12. ožujka 2019. do 24 sata. Lista sudionika formirat će se prema redoslijedu prijava.
Voditelj kampa bit će Željko Belaj, 9A2QU, sa suradnicima, svi s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom, iskusni radiogoniometristi i članovi HRS-a.
Za sudionike su predviđena tri obroka dnevno. Kako bi djeci boravak bio što ugodniji, organizirat će se i aktivnosti za opuštanje.
Iznos kotizacije: 150,00 kuna
Napomene:
NIJE osiguran organizirani prijevoz polaznika u kamp i iz kampa

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem prijavnice koja je objavljena na
https://www.hamradio.hr/9-arg-kamp-za-mlade/

Nastavi čitati ARG KAMP U SRC KUKAVICA

NOVI OPERATORI

Radio klub “Nikola Tesla” organizirao je tečaj za radiooperatore  A i  P razreda. U subotu, 23. veljače 2019. pred ispitnom komisijom u sastavu Željko Ulip (predsjednik), Željko Pilat i Branko Vidović  ispit je položilo 16 kandidata – tri za A i 13 za P razred.