Arhiva kategorije: ARG kamp za mlade

7. ARG KAMP ZA MLADE

Hrvatski radioamaterski savez i izvršni organizator RK “Nikola Tesla” Bjelovar, od 23. do 25. ožujka 2018. godine organizirali su Sedmi  ARG kamp za mlade na Kamenitovcu kraj Bjelovara. 25 mladih iz radio klubova Ludbreg, Međimurje, Ozalj i domaćina “Nikola Tesla” upoznalo se s orijentacijskom kartom, načinom njena korištenja i orijentiranjem u  prirodi pomoću nje.

Također su imali ARG trening na 144 i 3,5 MHz. Voditelj kampa bio je Željko Belaj, a s polaznicima su uz njega radili i Vladimir Vinko, Jelena Tuksar, Marija Schubert i Željka Krupka. Kao i uvijek, boravak na Kamenitovcu bio je i prigoda za druženje i sklapanje novih prijateljstava.

Više slika u galeriji http://www.rk-nikolatesla.hr/?page_id=3430
Tekst i slike Seida Obarčanin Bukvić

7. ARG KAMP ZA MLADE

RK “Nikola Tesla” u suradnji s HRS-om organizira 7. ARG kamp za mlade od 23. do 25. ožujka 2018. na Kamenitovcu kraj Bjelovara. Voditelj kampa bit će Željko Belaj, 9A2QU sa suradnicima, a program je namijenjen mladima koji žele upoznati osnove amaterske radiogoniometrije ili već imaju iskustva pa žele proširiti svoja znanja.
Kotizacija iznosi 150 kn. Maksimalan broj sudionika je 15, pa će se lista sudionika formirati prema redoslijedu prijava. Za sudionike su predviđena tri obroka dnevno. Kako bi djeci boravak bio što ugodniji, organizirat će se i aktivnosti za opuštanje.
NIJE osiguran organizirani prijevoz polaznika u kamp i iz kampa.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem prijavnice koja je objavljena na web stranici HRS-a  https://www.hamradio.hr/7-arg-kamp-mlade-bjelovar-23-25-03-2018/

Nastavi čitati 7. ARG KAMP ZA MLADE

ŠESTI ARG KAMP ZA MLADE

Kamenitovac kraj Bjelovara bio je od 15. do 17. rujna po šesti put mjesto okupljanja mladih koji žele upoznati amatersku radiogoniometriju  ili već imaju iskustva pa žele proširiti svoja znanja.
I Šesti ARG kamp organizirali su Hrvatski radioamaterski savez i izvršni organizator RK “Nikola Tesla” Bjelovar.
17 polaznika kampa iz radio klubova Ludbreg, Međimurje, Ozalj, Đakovo i “Nikola Tesla” Bjelovar upoznalo se s orijentacijskom kartom, načinom njena korištenja i orijentiranjem u prirodi pomoću nje.
Također su imali ARG trening na 144 i 3,5 MHz. Voditelj kampa bio je Željko Belaj, a s polaznicima su uz njega radili i Jelena Tuksar i Vladimir Vinko. Boravak na Kamenitovcu bio je i prigoda za druženje i sklapanje novih prijateljstava.

Više slika u galeriji   http://www.rk-nikolatesla.hr/?page_id=2994

Slike i tekst Seida Obarčanin Bukvić

ŠESTI ARG KAMP ZA MLADE

Kamenitovac kraj Bjelovara bit će od 15. do 17. rujna po šesti put mjesto okupljanja mladih koji žele upoznati amatersku radiogoniometriju  ili već imaju iskustva pa žele proširiti svoja znanja. U sklopu kampa će se organizirati razne aktivnosti vezane uz amatersku radiogoniometriju. O sudionicima kampa brinut će mentori s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom, svi iskusni radiogoniometristi i članovi HRS-a. I ovaj šesti ARG kamp organiziraju Hrvatski radioamaterski savez i izvršni organizator RK “Nikola Tesla” Bjelovar. Voditelji kampa je Željko Belaj, 9A2QU.

Iznos kotizacije: 150,00 kuna
Za sudionike su predviđena tri obroka dnevno. Kako bi djeci boravak bio što ugodniji, organizirat će se i aktivnosti za opuštanje.

Napomene:- Sudionici kampa moraju imati ručni sat, kompas, ARG prijamnik za 144 MHz i ARG    prijamnik za 3,5 MHz;
NIJE osiguran organizirani prijevoz polaznika u kamp i iz kampa

Maksimalan broj sudionika je 15, pa prednost sudjelovanja na kampu imaju osobe koje se prve prijave.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem prijavnice koja je objavljena na
https://www.hamradio.hr/6-arg-kamp-mlade/

Detaljan program kampa izgleda ovako: Nastavi čitati ŠESTI ARG KAMP ZA MLADE

PETI ARG KAMP ZA MLADE

Kamenitovac kraj Bjelovara u subotu i nedjelju, 25. i 26. ožujka 2017. po peti je puta bio mjesto okupljanja mladih koji žele upoznati amatersku radiogoniometriju ili već imaju iskustva pa žele proširiti svoja znanja. To je ARG kamp/škola za mlade, koji organiziraju Hrvatski radioamaterski savez i izvršni organizator RK “Nikola Tesla” Bjelovar.
18 polaznika iz Ludbrega, Ozlja, Murskog Središća i Bjelovara upoznalo se s orijentacijskom kartom, načinom njena korištenja i orijentacijom u prirodi pomoću nje. Prošli su teren i uspoređivali stvarne objekte u prirodi s onima na karti, kako bi što bolje praktično svladali orijentaciju u prirodi.
Prvog dana kampa, učili su orijentaciju u prirodi prema karti, a potom je održan trening foxoringa, poznatiji kao “lov na lisicu”i trening na 3,5 MHz. Drugi dan iskorišten je za provjeru stečenih znanja na 144 MHz.
Voditeljica kampa bila  je Željka Krupka, a uz nju s djecom u kampu radili i iskusni radioamateri Željko Belaj, Stipe Predanić i Vladimir Vinko. Polaznici kampa dobili su diplome, a slobodno vrijeme iskoristili su za međusobno upoznavanje i druženje.

Više slika u galeriji
http://www.rk-nikolatesla.hr/?page_id=2648