Arhiva kategorije: ARG kamp za mlade

ODRŽAN 15. ARG KAMP

U Sportsko-rekreacijskom centru “Kukavica”  u općini Veliki Grđevac održan je od 8. do 10. ožujka 2024. ARG kamp za mlade, koji su po 15. put organizirali Hrvatski radioamaterski savez i suorganizator RK “Nikola Tesla” Bjelovar. Ovaj je kamp okupio 20 mladih iz radioklubova Međimurje, “Jan Hus“ Daruvar, “Tehničar“ Zagreb, “Nikola Tesla“ Bjelovar i Kluba tehnike Ludbreg. Voditelj kampa bio je Stipe Predanić s asistentom Željkom Belajem.

U ovom kampu većina polaznika bili su početnici, pa su prvoga dana naučili kako koristiti orijentacijsku kartu i orijentirati se u prirodi pomoću nje. Vježbali su određivanje frekvencije, primanje signala, prepoznavanje koji odašiljač odašilje i određivanje položaja odašiljača goniometrom. Poslijepodne su naučeno provjerili na skraćenoj stazi foxoringa, poznatijeg kao “lov na lisicu”, gdje položaj odašiljača mogu odrediti ako znaju koristiti goniometar. Iako je padala kiša, svi su polaznici prošli stazu.

S obzirom na to da su skoro svi polaznici kampa bili početnici, u nedjelju su tražili odašiljače na dosta skraćenoj stazi ARG treninga na 3,5 MHz.

U Lovrakovom centru u Velikom Grđevcu ispred vlaka u kojem je sniman kultni dječji film “Vlak u snijegu“, predsjednik RK “Nikola Tesla“ Željko Bukvić i voditelj kampa Stipe Predanić zahvalili su polaznicima na sudjelovanju u 15. kampu i pozvali ih da dođu i sljedeće godine.

Više slika u galeriji   https://www.rk-nikolatesla.hr/?page_id=6714

Tekst i slike Seida Obarčanin Bukvić

U KUKAVICI POČEO 15. ARG KAMP

U Sportsko-rekreacijskom centru “Kukavica”  u općini Veliki Grđevac počeo je  ARG kamp za mlade, koji po 15. put organiziraju Hrvatski radioamaterski savez i suorganizator RK “Nikola Tesla” Bjelovar. Ovaj je kamp okupio 20 mladih iz radioklubova Međimurje, “Jan Hus“ Daruvar, “Tehničar“ Zagreb, “Nikola Tesla“ Bjelovar i Kluba tehnike Ludbreg. Voditelj kampa je Stipe Predanić s asistentom Željkom Belajem.

S obzirom na to da su većina polaznika početnici, prijepodne su naučili kako koristiti orijentacijsku kartu i orijentirati se u prirodi pomoću nje. Vježbali su određivanje frekvencije, primanje signala i prepoznavanje koji odašiljač odašilje.

Poslijepodne je padala kiša, ali to nije omelo izvršenje planiranog programa. Polaznici su tražili odašiljače na skraćenoj stazi foxoringa.

Tekst i slike Seida Obarčanin Bukvić

15. ARG kamp u Kukavici

Hrvatski radioamaterski savez sa
suorganizatorom RK “Nikola Tesla” Bjelovar, organizira 15. ARG kamp za mlade od 8. do 10. ožujka 2024. godine u SRC Kukavica u općini Veliki Grđevac. Program je namijenjen mladima koji već imaju radioamaterskog iskustva i žele proširiti svoja znanja.
Voditelj kampa bit će Stipe Predanić 9A5SP sa suradnicima, svi s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom, iskusni radiogoniometristi i članovi HRS-a.
Rok za prijave je 5. ožujka 2024. do 24 sata. Lista sudionika formirat će se prema redoslijedu prijava. Za sudionike su predviđena tri obroka dnevno. Kako bi djeci boravak bio što ugodniji, organizirat će se i aktivnosti za opuštanje.
Iznos kotizacije: 20 eura
Svi zainteresirani mogu se prijaviti prijavnicom koja je objavljena na http://www.hamradio.hr    

KAKO DO NAS?
Mjesto okupljanja je u Radio klubu “Nikola Tesla” u Bjelovaru, Trg Eugena Kvaternika 7/2.
Kamp se održava u Sportsko rekreacijskom centru Kukavica u Maloj Pisanici, općina Veliki Grđevac.
Osoba za kontakt Željko Bukvić (00385 98 9022 698).
Veselimo se Vašem dolasku!
Nastavi čitati 15. ARG kamp u Kukavici

ODRŽAN 14. ARG KAMP

U Sportsko-rekreacijskom centru “Kukavica”  u općini Veliki Grđevac održan je od 29. rujna. do 1. listopada 2023. godine ARG kamp za mlade, koji su po 14. put organizirali Hrvatski radioamaterski savez i RK “Nikola Tesla” Bjelovar. Ovaj je kamp okupio 16 mladih iz 7 radioklubova – “Jan Hus“ Daruvar, Kaštilac, Ludbreg, Međimurje, Ozalj, Zadar i “Tehničar“ Zagreb. Prvi puta bilo je više djevojaka nego momaka. Voditelj kampa bio je međunarodni ARG sudac Stipe Predanić 9A5SP s asistentima Željkom Belajem 9A2QU i Krunoslavom Stupićem 9A3SK.

Za razliku od proljetnog kampa, ovaj je održan po idealnom toplom i sunčanom vremenu, pa su se sve aktivnosti odvijale vani. Podijeljeni u tri skupine, početnici su naučili kako koristiti orijentacijsku kartu i orijentirati se u prirodi pomoću nje, te su uz instruktore prošli kontrolne točke na terenu. U isto vrijeme napredni polaznici su samostalno prošli teren, te u vježbi foxoringa pronalazili skrivene odašiljače

Poslijepodne su početnici vježbali pronalaženje frekvencije odašiljača na goniometru, prepoznavanje koji odašiljač odašilje, te određivanje pravca prema odašiljaču, a potom su također u grupama s instruktorima prošli skraćenu stazu ARG treninga na 3.5MHz. Metoda individualne poduke (jedan instruktor + četiri natjecatelja) ponovno se pokazala uspješnom, jer su polaznici kampa na terenu s instruktorom rješavali probleme na koje su nailazili.

U nedjelju je staza ARG treninga na 3,5 MHz postavljena u dužini i kvaliteti kao da je klasična natjecateljska utrka. Svi polaznici su stazu prošli samostalno kako bi provjerili stečeno znanje.

U Lovrakovom centru u Velikom Grđevcu ispred vlaka u kojem je sniman kultni dječji film “Vlak u snijegu“, predsjednik RK “Nikola Tesla“ Željko Bukvić zahvalio je polaznicima na sudjelovanju u kampu i pozvao ih da dođu i na sljedeći u proljeće 2024. godine.

Tekst i slike Seida Obarčanin Bukvić

Više slika u galeriji
http://www.rk-nikolatesla.hr/?page_id=6442

JESENSKI ARG KAMP U KUKAVICI

Hrvatski radioamaterski savez, u suradnji s izvršnim organizatorom RK “Nikola Tesla” Bjelovar, organizira Jesenski ARG kamp za mlade. Ovaj, 14. po redu kamp bit će održan od 29. rujna do 1. listopada 2023. godine u SRC Kukavica u općini Veliki Grđevac. Program je namijenjen mladima koji već imaju radioamaterskog iskustva i žele proširiti svoja znanja. Voditelj kampa bit će Stipe Predanić 9A5SP sa suradnicima, svi s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom, iskusni radiogoniometristi i članovi HRS-a.
Rok za prijave je 25. rujna 2023. do 24 sata. Lista sudionika formirat će se prema redoslijedu prijava. Za sudionike su predviđena tri obroka dnevno. Kako bi djeci boravak bio što ugodniji, organizirat će se i aktivnosti za opuštanje.
Iznos kotizacije: 20 eura
Svi zainteresirani mogu se prijaviti prijavnicom koja je objavljena na http://www.hamradio.hr   

KAKO DO NAS?
Mjesto okupljanja je u Sportsko rekreacijskom centru Kukavica – GPS koordinate: 45.7810325,17.0285977. Nakon ulaska u mjesto Mala Pisanica, pratite znakove za SRC Kukavica.
Ako ne uspijete doći na mjesto okupljanja  kontakt osoba je Željko Bukvić (00385 98 9022 698).
Veselimo se Vašem dolasku!
Nastavi čitati JESENSKI ARG KAMP U KUKAVICI