Arhiva kategorije: ARG kamp za mlade

PETI ARG KAMP ZA MLADE

Kamenitovac kraj Bjelovara u subotu i nedjelju, 25. i 26. ožujka 2017. po peti je puta bio mjesto okupljanja mladih koji žele upoznati amatersku radiogoniometriju ili već imaju iskustva pa žele proširiti svoja znanja. To je ARG kamp/škola za mlade, koji organiziraju Hrvatski radioamaterski savez i izvršni organizator RK “Nikola Tesla” Bjelovar.
18 polaznika iz Ludbrega, Ozlja, Murskog Središća i Bjelovara upoznalo se s orijentacijskom kartom, načinom njena korištenja i orijentacijom u prirodi pomoću nje. Prošli su teren i uspoređivali stvarne objekte u prirodi s onima na karti, kako bi što bolje praktično svladali orijentaciju u prirodi.
Prvog dana kampa, učili su orijentaciju u prirodi prema karti, a potom je održan trening foxoringa, poznatiji kao “lov na lisicu”i trening na 3,5 MHz. Drugi dan iskorišten je za provjeru stečenih znanja na 144 MHz.
Voditeljica kampa bila  je Željka Krupka, a uz nju s djecom u kampu radili i iskusni radioamateri Željko Belaj, Stipe Predanić i Vladimir Vinko. Polaznici kampa dobili su diplome, a slobodno vrijeme iskoristili su za međusobno upoznavanje i druženje.

Više slika u galeriji
http://www.rk-nikolatesla.hr/?page_id=2648

5. ARG KAMP ZA MLADE

HRS LOGONa Kamenitovcu kraj Bjelovara Hrvatski radioamaterski savez i izvršni organizator Radio klub “Nikola Tesla” Bjelovar od 24. ožujka do 26. ožujka 2017. godine organiziraju Peti ARG kamp za mlade. Kao i dosadašnja četiri kampa, i ovaj je namijenjen mladima do 17 godina, koji se žele upoznati s amaterskom radiogoniometrijom, te onima koji već imaju iskustva, ali žele proširiti svoja znanja. U sklopu kampa će se organizirati razna predavanja o amaterskog radiogoniometriji.
O sudionicima kampa brinuti će mentori s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom, svi iskusni radiogoniometristi i članovi HRS-a.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem prijavnice koja je objavljena na
www.hamradio.hr   ww.rk-nikolatesla.hr  i   http://arg.hamradio.hr
Prijavnica 5. ARG KAMP ZA MLADE 2017. PRIJAVNICA

Nastavi čitati 5. ARG KAMP ZA MLADE

ČETVRTI ARG KAMP ZA MLADE NA KAMENITOVCU KRAJ BJELOVARA

Hrvatski radioamaterski savez i izvršni organizator RK “Nikola Tesla” Bjelovar od 10. do 12. lipnja organizirali su četvrti ARG kamp/ školu za mlade, kako bi se upoznali s amaterskom radiogoniometrijom, a oni koji već imaju iskustva proširili svoja znanja.. Na Kamenitovcu kraj Bjelovara polaznici kampa upoznaju se s orijentacijskom kartom, načinom njena korištenja i orijentiranjem u prirodi pomoću nje. Pod nadzorom voditelja prolaze teren, te uspoređuju stvarne objekte u prirodi s onima na karti, kako bi što bolje praktično svladali orijentaciju u prirodi. Također treniraju sprint i foxoring (lov na lisicu), jasno, uz druženje. I ovaj kamp vode Tihomir Despetović i Željka Krupka, iskusni radiogoniometristi s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom.

Tekst i slike Seida Obarčanin Bukvić
Više slika u galeriji
http://www.rk-nikolatesla.hr/?page_id=2212

ČETVRTI ARG KAMP ZA MLADE

Na Kamenitovcu kraj Bjelovara Hrvatski radioamaterski savez i izvršni organizator Radio klub “Nikola Tesla” Bjelovar od 10. do 12. lipnja 2016. godine organiziraju po četvrti put ARG kamp za mlade. Kao i dosadašnja tri, i ovaj je namijenjen mladima do 17 godina, početnicima u amaterskoj radiogoniometriji i onima koji već imaju iskustva, ali žele proširiti svoja znanja. Cilj kampa / škole je osposobljavanje mladih članova radioamaterskih udruga na području amaterske radiogoniometrije, te promicanje radioamaterizma među mladima.
U četvrtom kampu / školi polaznici će se upoznali s orijentacijskom kartom, načinom njena korištenja i orijentiranjem u prirodi pomoću nje. Pod nadzorom voditelja proći će teren, te uspoređivati stvarne objekte u prirodi s onima na karti, kako bi što bolje praktično svladali orijentaciju u prirodi. U sklopu kampa će se organizirati predavanja o amaterskoj radiogoniometriji.
O sudionicima kampa brinut će Željka Krupka i Tihomir Despetović, mentori s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom, iskusni radiogoniometristi i članovi HRS-a.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem prijavnice koja je objavljena na http://www.hamradio.hr

Nastavi čitati ČETVRTI ARG KAMP ZA MLADE

ODRŽAN TREĆI ARG KAMP ZA MLADE NA KAMENITOVCU

Hrvatski radioamaterski savez i izvršni organizator RK “Nikola Tesla” Bjelovar prošle su godine organizirali prva dva ARG kampa/škole za mlade s ciljem osposobljavanja mladih članova radioamaterskih udruga u amaterskoj radiogoniometriji i promicanja radioamaterizma među mladima. Zbog velikog zanimanja mladih i ove će godine biti održana dva kampa.
Tako je na Kamenitovcu kraj Bjelovara od 18. do 20. ožujka 2016. održan Treći ARG kamp za mlade. 15 mladih iz Ludbrega, Murskog Središća, Ozlja, Pazina, Brezovice i Bjelovara upoznali su se s orijentacijskom kartom, načinom njena korištenja i orijentiranjem u prirodi pomoću nje. Pod nadzorom voditelja prošli su teren, te uspoređivali stvarne objekte u prirodi s onima na karti, kako bi što bolje praktično svladali orijentaciju u prirodi. Također su trenirali sprint i  foxoring (lov na lisicu), jasno, uz druženje. I ovaj kamp vodili su Tihomir Despetović i Željka Krupka, iskusni radiogoniometristi s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom

Više slika u galeriji  http://www.rk-nikolatesla.hr/?page_id=1878

Autirica Seida Obarčanin Bukvić