5 ZLATA, 5 SREBRA I 2 BRONCE NA BALKANSKOM PRVENSTVU

Na 14. balkanskom ARG prvenstvu, održanom od 21. do 23. lipnja 2019. u Moldaviji u gradu Orhei, naši su natjecatelji bili sjajni. Osvojili su 12 medalja. Posljednjeg dana natjecanja, u nedjelju 23. lipnja, do tada osvojenim medaljama dodali su  još 2 zlata, 2 srebra i broncu. U trci na 3,5 MHz zlato su osvojili Hana Sokolović i Vladimir Vinko, srebro Alida Sokolović i Stipe Stajp Predanić, a broncu Jelena Tuksar. Hrvatska se ekipa vraća kući s 5 zlata (Alida sprint, Hana 3,5 MHz, Jelena sprint i  Vlado 3,5 i 144 MHz). 5 srebra (Hana sprint, Jelena 144 MHz, Stipe 3,5 MHz i Alida 3,5 i 144 MHz) i 2 bronce (Jelena 3,5 MHz i Vlado sprint). 

Još jedanput hvala Hani na slikama i brzom javljanju rezultata hrvatske ekipe.

 

 

SJAJAN START NA BALKANSKOM PRVENSTVU

14. balkansko ARG prvenstvo održava se od 21. do 23. lipnja u Moldaviji u gradu Orhei, 40 kilometara udaljenom od glavnog grada Kišinjeva. Na prvenstvu iz Hrvatske sudjeluju Hana Sokolović, Alida Sokolović i Stipe Stajp Predanić iz RK “Nikola Tesla” i Jelena Tuksar i Vladimir Vinko iz RK Međimurje, Mursko Središće. Danas su natjecatelji posjetili moldavski glavni grad, a poslijepodne je održana prva sprint trka. Naši su sjajno startali: u svojim kategorijama Alida Sokolović i Jelena Tuksar bile su prve, a Vladimir Vinko treći.

TRENING ZA MOLDAVIJU I UKRAJINU

U nedjelju, 16. lipnja 2019. održan je ARG trening na Planinarcu za male i velike ARG reprezentativce koji se pripremaju za Balkansko prvenstvo u Moldaviji (Hana, Alida, Jelena, Vlado i Stipe), te juniorsko u Ukrajini (Lana, Noa, Jan i Ines).

Održane su dvije trening trke: jutarnji sprint na 3.5 MHz na karti Kamenitovac, te poslijepodnevna klasika na 144 MHz na karti Mišulinovac.

Spiritus movens cijele akcije i postavljač staza bio je Stipe Stajp Predanić, tehnička podrška Slaven Sabolović, a moralna potpora i foto evidencija Slobodan Sokolović.

Tekst i slike Slobodan Sokolović

NAŠ KLUB NA TJEDNU TEHNIKE

Zajednica tehničke kulture Bjelovarsko-bilogorske županije organizirala je prvi puta Tjedan tehnike, manifestaciju na kojoj su se u petak i subotu, 7. i 8. lipnja 2019. u dvorani Europskih prvaka u Bjelovaru javnosti predstavile različite udruge tehničke kulture iz cijele županije. Pridružila im se i ekipa iz zagrebačke Zvjezdarnice.
Tijekom dva dana bilo je tu radionica, izložbi fotografija, maketa, modela i skulptura od metala, predavanja i predstavljanja udruga tehničke kulture. Posebno je pažnju privukao splitski fizičar Ivica Puljak sa svoja četiri vrlo zanimljiva predavanja.
Uz druge udruge sudionike manifestacije i Radio klub “Nikola Tesla”, Željko Bukvić i Željko Oršolić dobili su priznanje za iznimni i dugogodišnji doprinos razvitku djelatnosti tehničke kulture na području Bjelovarsko –  bilogorske županije, koja im je uručio gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.
Radio klub “Nikola Tesla” također je sudjelovao na ovoj manifestaciji i organizirao radionicu amaterske radiogoniometrije, na kojoj su zainteresirani mogli sami tražiti “lisicu” (skriveni odašiljač) i upoznati se s ARG-om, jednom od djelatnosti kluba.

Tekst i slike Seida Obarčanin Bukvić