RADIO KLUBU “N. TESLA” PLAKETA “TIHOMIR TRNSKI”

PLAKETA (1)web 2U povodu Dana Bjelovarsko – bilogorske županije, u srijedu, 8. lipnja Radio klub “Nikola Tesla” primio je Plaketu “Tihomir Trnski”, koju županija dodjeljuje za izuzetne rezultate na obrazovnom, kulturnom, sportskom i drugim područjima života.
Klub ove godine obilježava 60 godina rada. U tom dugom vremenskom razdoblju kontinuirano je promovirao radijske komunikacijske tehnike i uspješno djelovao u izvanškolskom osposobljavanju i upoznavanju mnogobrojnih generacija bjelovarskih učenika, ali i odraslih, s tehnološkim dostignućima u amaterskoj radiokomunikacijskoj i radiogoniometrijskoj tehnici.
Članovi kluba ostvarili su stotine tisuća veza s radioamaterima iz cijeloga svijeta, osvojili sve najprestižnije diplome u radioamaterizmu, sudjelovali na mnogobrojnim natjecanjima, izložbama, radionicama i u drugim oblicima djelovanja radioamatera u zemlji i u inozemstvu.
Klub je osobito ponosan na doprinos u Domovinskom ratu, kada su mnogobrojni članovi pristupajući u redove Hrvatske vojske i policije, stali u obranu domovine i zahvaljujući svojem znanju, iskustvu i vještinama stečenim u radioamaterizmu, gotovo ni iz čega stvarali sustav veza na terenu.
Radio klub “Nikola Tesla” je među najboljim radio klubovima u Hrvatskoj, osobito u amaterskoj radiogoniometriji, o čemu svjedoči i prošlogodišnjih osvojenih 27 zlatnih, 11 srebrnih i 5 brončanih medalja u pojedinačnoj konkurenciji.
PLAKETA (2)WEB