PRORADIO PEC

Prije dvije godine RK “Nikola Tresla” nabavio je polovnu kamp prikolicu s namjerom da se preuredi u pokretni edukacijski centar (PEC), koji omogućava u vrlo kratkom vremenu prijevoz i montažu radiokomunikacijske opreme na bilo kojem terenu dostupnom automobilom.
Angažmanom  članova kluba prikolica je preuređena, prilagođena novoj namjeni i registrirana. Tvrtka “Microstar” opremila ju je solarnim sustavom napajanja, a tijekom ove godine bit će nabavljeni i potrebni uređaji i antene.Pokretni edukacijski radiokomunikacijski centar Klubu je od primarne važnosti i bit će okosnica njegova djelovanja u narednom srednjoročnom razdoblju. Potpunim dovršenjem tog projekta povećava se mogućnost educiranja i demonstriranja radio tehnike, prevladavaju se ograničenja na fiksnu lokaciju, a u slučaju kriznih situacija – pod čim se podrazumijeva pad klasične telekomunikacijske mreže uzrokovan prirodnim pojavama ili ljudskim djelovanjem – bit će to vrlo efikasan i jednostavan sustav dojave i koordinacije pomoći do uspostavljanja viših telekomunikacijskih mreža. Ujedno, Klub će ga prema potrebi moći koristiti i u svim akcijama Grada Bjelovara, ZTKGB i ZTK BBŽ.
Na opće zadovoljstvo svih prisutnih članova Kluba novo uređena prikolica eksperimentalno je isprobana u subotu, 19. ožujka 2017. na lokaciji u Gornjim Plavnicama u Activity dayu . “Krštenje” nije moglo proći bez skromnog Hamfesta, kao što se vidi u galeriji slika.

Autorica teksta i slika Seida Obarčanin Bukvić

Više slika u galeriji
http://www.rk-nikolatesla.hr/?page_id=2595