PETI ARG KAMP ZA MLADE

Kamenitovac kraj Bjelovara u subotu i nedjelju, 25. i 26. ožujka 2017. po peti je puta bio mjesto okupljanja mladih koji žele upoznati amatersku radiogoniometriju ili već imaju iskustva pa žele proširiti svoja znanja. To je ARG kamp/škola za mlade, koji organiziraju Hrvatski radioamaterski savez i izvršni organizator RK “Nikola Tesla” Bjelovar.
18 polaznika iz Ludbrega, Ozlja, Murskog Središća i Bjelovara upoznalo se s orijentacijskom kartom, načinom njena korištenja i orijentacijom u prirodi pomoću nje. Prošli su teren i uspoređivali stvarne objekte u prirodi s onima na karti, kako bi što bolje praktično svladali orijentaciju u prirodi.
Prvog dana kampa, učili su orijentaciju u prirodi prema karti, a potom je održan trening foxoringa, poznatiji kao “lov na lisicu”i trening na 3,5 MHz. Drugi dan iskorišten je za provjeru stečenih znanja na 144 MHz.
Voditeljica kampa bila  je Željka Krupka, a uz nju s djecom u kampu radili i iskusni radioamateri Željko Belaj, Stipe Predanić i Vladimir Vinko. Polaznici kampa dobili su diplome, a slobodno vrijeme iskoristili su za međusobno upoznavanje i druženje.

Tekst i slike Seida Obarčanin Buklvić
Više slika u galeriji
http://www.rk-nikolatesla.hr/?page_id=2648