ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA

26. siječnja 2019. 
održana je redovita godišnja skupština Radio kluba “Nikola Tesla”, na kojoj su prihvaćena izvješća o radu i financijskom poslovanju Kluba u 2018. godini, te doneseni program rada i financijski plan za 2019. godinu. U radu Radio kluba “Nikola Tesla” 2018. godinu obilježili su uspješno organizirana dva ARG kampa za mlade, tradicionalni Bilogorski ARG festival, u suradnji s Osnovnom školom Rovišće lansiranje radioamaterskih balona punjenih helijem LEON 1 i LEON 2, te 21 zlato, 8 srebra i 2 bronce koje su na ARG natjecanjima osvojili Stipe Predanić, Ines Tomanek, Željka Krupka,
Hana Sokolović, Alida Sokolović i Željko Belaj. Stipe  Predanić, Alida Sokolović i Željko Belaj dvostruki su državni prvaci. Hana Sokolović je državna prvakinja na 144 MHz i druga na 3,5 MHz, dok su Ines Tomanek i Željka Kupka državne prvakinje na 3,5 MHz. Klub je ekipni državni viceprvak.

U 2018. godini Klub je ponovno bio izvršni organizator dvaju ARG kampova za mlade, koji okupili 32  mladih iz radio klubova Ludbreg, Međimurje, Mursko Središće, Ozalj i domaćina “Nikola Tesla”. Voditelj oba kampa bio je Željko Belaj, a s polaznicima su uz njega radili i Vladimir Vinko, Jelena Tuksar, Marija Schubert, Željka Krupka i Stipe Predanić.
RK “Nikola Tesla” bio je domaćin tradicionalnog Bilogorskog ARG festivala na kome je 45 natjecatelja odmjerilo  snage u radioamaterskoj goniometriji na 3,5 i 144 MHz, te u sprint ARG natjecanju na 3,5 MHz. Natjecanje je okupilo natjecatelje iz 9 klubova iz Hrvatske i  Mađarske: “Nikola Tesla“ Bjelovar, Kaštilac, Ludbreg, “Međimurje” Čakovec, “Međimurje” Mursko Središće, Ozalj, Pazin i Zagreb, te Hungary team iz Mađarske. U ekipnom poretku prvi je bio Radio klub Ludbreg, drugi Hungary team, a treći Radio klub Kaštilac. U  pojedinačnom poretku iz ekipe domaćina prvo su mjesto osvojile Ines Tomanek i Alida Sokolović, drugo Hana Sokolović, a treće Željko Belaj.
Prošlogodišnja je sezona ARG natjecanja za Radio klub “Nikola Tesla” bila doista uspješna. Stipe  Predanić, Alida Sokolović i Željko Belaj dvostruki su državni prvaci. Hana Sokolović je državna prvakinja na 144 MHz i druga na 3,5 MHz, dok su Ines Tomanek i Željka Kupka državne prvakinje na 3,5 MHz. Ines Tomanek, iako najmlađa natjecateljica, izborila je mjesto u reprezentaciji HRS-a na Svjetskom ARG prvenstvu za mlade u Češkoj, dok je Hana Sokolović početkom rujna nastupila na svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. Uz to što je naš klub ekipno državni viceprvak, osvojio je još dva puta drugo mjesto na ARG natjecanjima u Ludbregu i Zagrebu, te treće mjesto u Murskom Središću. Stipe Predanić, Ines Tomanek, Željka Krupka, Hana Sokolović, Alida Sokolović i Željko Belaj osvojili su 2018. godine ukupno 21 zlato, 8 srebra i 2 bronce.
Članovi našeg kluba sudjelovali su u nekoliko UKV natjecanja, te u uređenju DX lokacije kako bi se dovela u funkciju i omogućilo klupskim operatorima kvalitetnije uvjete za rad i sudjelovanje u contestima.

Tekst i slike Seida Obarčanin Bukvić