ODRŽAN BILOGORSKI ARG FESTIVAL 2023.

Svake godine u travnju Bilogorskim ARG festivalom počinje nova sezona ARG natjecanja u Hrvatskoj. Tako je i ove godine. Ovo tradicionalno natjecanje koje organizira bjelovarski Radio klub “Nikola  Tesla”, okupilo je u subotu i nedjelju, 15. i 16. travnja 19 natjecatelja iz 5  klubova iz Hrvatske: “Nikola Tesla“ Bjelovar, “Kaštilac“ Kaštel Gomilica, “Međimurje” Mursko Središće, Ludbreg i Ozalj, te iz  mađarskog radiokluba Zalaegerszeg.

Sve su planirane trke održane iako vrijeme nije bilo naklonjeno natjecateljima, posebno prvoga dana kada je pljuštala kiša i puhao jak vjetar. Na šumovitim terenima Mišulinovca i Kamenitovca nadomak Bjelovaru natjecatelji  su odmjerili snage u sprint ARG natjecanju na 3,5 MHz i u radioamaterskoj goniometriji na 3,5 i 144 MHz. Staze su postavili Željko Belaj 9A2QU i Stipe Predanić 9A5SP.

Ekipno je prvi Radio klub Kaštilac, drugi RK Međimurje, a treći su Zalaegerszeg Rádióklub i RK “Nikola Tesla“. Po kategorijama pojedinačno ukupno su bili najbolji Luka Kokeza (M16), Roko Listeš (M19), Luka Anđelić (M21), Vladimir Vinko (M60), Branimir Vinko (M70), Josipa Vincetić (Ž21), Alida Sokolović (Ž55) i Piroska Lászlóné Hornyai (Ž65).

Tekst i slike Seida Obarčanin Bukvić

Više slika u galeriji   https://www.rk-nikolatesla.hr/?page_id=6208  
Svi rezultati     http://www.rk-nikolatesla.hr/?page_id=6291