ZAVRŠENA UTRKA ZA HRAST LUŽNJAK U BJELOVARU

Od ove godine više nema državnog prvenstva u ARG-u. Zamjenjuje ga državna liga pod nazivom Lov na kunu. Novost je i veći broj natjecanja u sezoni – po jedno mjesečno tijekom 9 mjeseci s većim razmakom između natjecanja što će omogućiti  natjecateljima da se više odmore, bolje održavaju opremu, bave i drugim sportovima i odlaze na međunarodna natjecanja.

Tako je u sklopu državne lige u subotu i nedjelju 13. i 14. travnja 2024. održan tradicionalni Bilogorski ARG festival pod novim nazivom Utrka za hrast lužnjak.

Na Kamenitovcu nadomak Bjelovaru okupili su se ovaj puta malobrojni natjecatelji iz  šest klubova Dubrava Zagreb, Ludbreg, Međimurje, Ozalj, Tehničar Zagreb i “Nikola Tesla“ Bjelovar. Za razliku od prošle godine kada je pljuštala kiša i puhao jak vjetar, ove je godine vrijeme bilo pravo ljetno idealno za natjecanje.

Na šumovitim terenima Kamenitovca natjecatelji su odmjerili snage u sprint ARG natjecanju na 3,5 MHz i u radioamaterskoj goniometriji na 3,5 i 144 MHz. Staze je postavio Stipe Predanić 9A5SP.

Tekst i slike Seida Obarčanin Bukvić

Rezultati na https://arg.hamradio.hr/index.php/novosti/139-rezultati-utrke-na-hrast-luznjak-bilogorski-arg-festival-2024

Više slika na
http://www.rk-nikolatesla.hr/?page_id=6831