PROLJETNI ARG KAMP

Hrvatski radioamaterski savez i izvršni organizator RK “Nikola Tesla” Bjelovar od 15. do 17. ožujka 2019. godine organizirali su Proljetni ARG kamp za mlade 2019. u SRC Kukavica. Ovaj deveti bjelovarski kamp okupio je 24 mladih iz radio klubova “Jan Hus” Daruvar, Ludbreg, Međimurje, Ozalj i domaćina “Nikola Tesla”.

U šumama oko Kukavice upoznali su se s orijentacijskom kartom, načinom njena korištenja i orijentiranjem u  prirodi pomoću nje. Također su imali trening foxoringa i ARG trening na 144 MHz i 3,5 MHz.

S njima su radili voditelji – instruktori Vladimir Vinko i Jelena Tuksar, kojima su pomagali Hana Sokolović, Nevenko Dolovski i Stipe Stajp Predanić. Voditelj kampa bio je iskusni natjecatelj i međunarodni sudac u amaterskoj radio-goniometriji, te instruktor orijentacijskog trčanja Željko Belaj, 9A2QU.

Ove su godine polaznicima priznanja za sudjelovanje u kampu podijeljena u Lovrakovom centru u Velikom Grđevcu ispred mlina Družbe Pere Kvržice. Bio je to ujedno lijep izlet u svijet junaka književnika Mate Lovraka.

Tekst i slike Seida Obarčanin Bukvić
Više slika u galeriji  http://www.rk-nikolatesla.hr/?page_id=4173