ODRŽAN 15. ARG KAMP

U Sportsko-rekreacijskom centru “Kukavica”  u općini Veliki Grđevac održan je od 8. do 10. ožujka 2024. ARG kamp za mlade, koji su po 15. put organizirali Hrvatski radioamaterski savez i suorganizator RK “Nikola Tesla” Bjelovar. Ovaj je kamp okupio 20 mladih iz radioklubova Međimurje, “Jan Hus“ Daruvar, “Tehničar“ Zagreb, “Nikola Tesla“ Bjelovar i Kluba tehnike Ludbreg. Voditelj kampa bio je Stipe Predanić s asistentom Željkom Belajem.

U ovom kampu većina polaznika bili su početnici, pa su prvoga dana naučili kako koristiti orijentacijsku kartu i orijentirati se u prirodi pomoću nje. Vježbali su određivanje frekvencije, primanje signala, prepoznavanje koji odašiljač odašilje i određivanje položaja odašiljača goniometrom. Poslijepodne su naučeno provjerili na skraćenoj stazi foxoringa, poznatijeg kao “lov na lisicu”, gdje položaj odašiljača mogu odrediti ako znaju koristiti goniometar. Iako je padala kiša, svi su polaznici prošli stazu.

S obzirom na to da su skoro svi polaznici kampa bili početnici, u nedjelju su tražili odašiljače na dosta skraćenoj stazi ARG treninga na 3,5 MHz.

U Lovrakovom centru u Velikom Grđevcu ispred vlaka u kojem je sniman kultni dječji film “Vlak u snijegu“, predsjednik RK “Nikola Tesla“ Željko Bukvić i voditelj kampa Stipe Predanić zahvalili su polaznicima na sudjelovanju u 15. kampu i pozvali ih da dođu i sljedeće godine.

Više slika u galeriji   https://www.rk-nikolatesla.hr/?page_id=6714

Tekst i slike Seida Obarčanin Bukvić