ZAVRŠEN 12. ARG KAMP ZA MLADE KUKAVICA 2022.

U Sportsko-rekreacijskom centru “Kukavica”  u općini Veliki Grđevac održan je od 16. do 18. rujna 2022. godine ARG kamp za mlade, koji su po 12. put organizirali Hrvatski radioamaterski savez i izvršni organizator RK “Nikola Tesla” Bjelovar.

Ovaj je kamp okupio 11 mladih iz radioklubova Međimurje, “Jan Hus“ Daruvar, “Kaštilac“ Kaštel Gomilica i “Tehničar“ Zagreb. Voditelj kampa bio je Stipe Predanić 9A5SP s asistentom Željkom Belajem 9A2QU, obojica iskusni natjecatelji i međunarodni ARG suci.
Prvoga dana vremenski su uvjeti bili jako loši, Neprestano je padala kiša, pa je program kampa prilagođen tome. Polaznici su pod nadstrešnicom i u učionici vježbali određivanje frekvencije, primanje signala i prepoznavanje koji odašiljač odašilje.  Također su dopunili svoje znanje o načinu korištenja orijentacijske karte i orijentaciji u prirodi pomoću nje. Na kraju su, iako je padala kiša, prošli kratku stazu ARG treninga na 3,5 MHz.
Drugoga dana vrijeme se poboljšalo, pa je staza ARG treninga na 3,5 MHz bila postavljena u dužini i kvaliteti poput natjecateljske staze. Svi su je polaznici kampa obišli samostalno kako bi provjerili stečeno znanje.
Predsjednik HRS-a Rolando Milin 9A3MR i predsjednik RK “Nikola Tesla“ Željko Bukvić 9A4FB podijelili su polaznicima zahvalnice za sudjelovanje u kampu u Lovrakovom centru u Velikom Grđevcu ispred vlaka u kojem je sniman kultni dječji film “Vlak u snijegu“. Bio je to ujedno lijep izlet u svijet junaka književnika Mate Lovraka.

Tekst i slike Seida Obarčanin Bukvić